![]() |
problem z połączeniem z serwerem ftp. - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Programowanie, Bazy danych (https://www.webmastertalk.pl/forum-programowanie-bazy-danych) +--- Wątek: problem z połączeniem z serwerem ftp. (/thread-problem-z-polaczeniem-z-serwerem-ftp) Strony:
1
2
|
problem z połączeniem z serwerem ftp. - wecvrtmb - 18-02-2012 założyłem bazę MYSQL, w programie Total commander próbuję stworzyć nowe połączenie klikam nowe połączenie, uzupełniam podane pola, a jak klikam "połącz' to wyskakuje mi komunikat że "przekroczony czas połączenia" więc rozłączam się i próbuję ponownie i za każdym razem to samo, Co z tym zrobić? RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - wecvrtmb - 18-02-2012 w ustawieniach mam włączony tryb pasywny, a jeśli chodzi o to blokowanie, to w ustawieniach jest taka opcja "użyj firewall(serwer proxy)" i to mam wyłączone, o to Ci chodzi? RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - Pedro84 - 18-02-2012 Zaraz, zaraz Ty chcesz się z tą bazą za pomocą TC łączyć? RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - wecvrtmb - 18-02-2012 zamierzam założyć bloga na Wordpressie, ściągnąłem wordpressa, rozpakowałem go w TC i teraz podobno żeby zainstalować Wordpressa muszę stworzyć nową sesję, tak? więc próbuję się po.łączyć ale nie mogę... znaczy nie z bazą danych tylko chcę się połączyć z serwerem FTp żeby zainstalować Wordpressa RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - Pedro84 - 18-02-2012 host, user i hasło masz na pewno dobre? RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - wecvrtmb - 18-02-2012 domenę i bezę danych zakładałem na 1and1 nazwa hosta: i tutaj nie wiem, czy wpisywać całą nazwę tak jak mam podaną na 1and1 czyli że z przodu dwie literki i 7 cyferek .db.1and1.com czy może wystarczy samo 1and1.com użytkownik: tu też mam dylemat, czy podać nazwę bazy danych, którą musiałem wymyśleć podczas jej zakładania, czy nazwę użytkownika którą mam podaną w moim panelu na 1and1.pl w opcjach bazy danych MYSQL, jest ona ciągiem 3 literek i cyfr hasło: tu wpisuję hasło którą musiałem też stworzyć podczas zakładania bazy danych na 1and1 RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - Pedro84 - 18-02-2012 1and1.com - powodzenia. Nazwa usera to te ichnie śmieszne krzaczki. Baza danych NIE MA NIC do serwera FTP. RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - wecvrtmb - 23-02-2012 czyli w tym oknie <Ftp:szczegóły połączenia> hasło sam sobie wymyślam tak? a jeśli chodzi o nazwę użytkownika, to w panelu 1and1 mam dwie nazwy użytkownika jedna jest w zakładce "Bazy MYSQL", a druga w "konta FTP" i którą mam użyć ? RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - wecvrtmb - 24-02-2012 to już w końcu nie rozumiem o co tutaj chodzi. nazwę użytkownika biorę z danych konta FTP, hasło sam wymyślam, nazwa hosta w moim panelu 1and1 w zakładce Bazy MYSQL jest taka: db404049824.db.1and1.com jak ją wpisuję do Total Commandera to nie mogę się połączyć bo pojawia się komunikat że "Nie znaleziono komputera Hosta" a jak wpisuję tylko 1and1.com i klikam połącz, to komunikat jest taki: "Przekroczony czas połączenia!" Czy może mi ktoś powiedzieć o co tutaj chodzi? RE: problem z połączeniem z serwerem ftp. - Pedro84 - 24-02-2012 Matko, rozumiesz, że MySQL ma się nijak do FTP?!?! Host FTP to jest nazwa Twojej domeny, nie ma ŻADNEGO związku z hostem MySQL! |