![]() |
Nowa grafika = wolne przewijanie strony - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Grafika, Flash, multimedia (https://www.webmastertalk.pl/forum-grafika-flash-multimedia) +--- Wątek: Nowa grafika = wolne przewijanie strony (/thread-nowa-grafika-wolne-przewijanie-strony) |
Nowa grafika = wolne przewijanie strony - SkuterPL - 08-02-2012 Witam, Z grafikem wykonalismy nowy design strony i mam 2 problemy: 1. Wolne przewijanie strony, szczegolnie w operze, dokladniej mowiac jak jestem na gorze str jak widze cale menu + reklamy to minimalne przewijanie str bardzo tnie jak zjade juz nizej jak mam sam tekst to tam juz chodzi OK, (mozna przetestowac w zakladce SZKOLA->HISTORIA) 2. Problem z box-shadow w IE7 & 8, wykorzystalem do PIE, ale jest pewien problem, poniewaz mam dane polprzezroczyste tlo i jak box-shadow generuje sie po przez PIE to w tle widac ta czern, ktorej nie powinno byc) str skuterpl.vot.pl dla porownania stara str z stara grafika na ktorej wszystko chodzilo ok strona.pzs1.pl RE: Nowa grafika = wolne przewijanie strony - mateo - 08-02-2012 Co do przewijania to raczej wina komputera niż kodu. Włącz jakiś miernik CPU, odpal jakąś długą podstronę. Podczas przewijania zobacz jakie są odczyty zużycia CPU, GPU i RAM'u. Co do box-shadow to technologia z CSS3 co pewnie jest powodem złego wyświetlania na ie. RE: Nowa grafika = wolne przewijanie strony - SkuterPL - 08-02-2012 porobilem testy i spowolnienie strony powoduje wlasnie box-shadow, jesli to wylacze strona dziala o wiele lepiej, szukalem na googlach i duzo wynikow bylo z slow scrolling, ale nie widzialem zadnej konkrentej odp jak sie tego pozbyc, jakies pomysly? RE: Nowa grafika = wolne przewijanie strony - kanion - 08-02-2012 (08-02-2012, 04:31)mateo napisał(a): Co do przewijania to raczej wina komputera niż kodu. Włącz jakiś miernik CPU, odpal jakąś długą podstronę. Podczas przewijania zobacz jakie są odczyty zużycia CPU, GPU i RAM'u. gówno prawda to może być powodem Kod: background-attachment: fixed oraz box shadow RE: Nowa grafika = wolne przewijanie strony - SkuterPL - 09-02-2012 wolne dzialania na pewno jest spodowowane przez box-shadow porobilem testy i jak wylaczylem to, to str zaraz szybciej dzialala. Ale teraz wiekszym problemem jest jak zrobic box-shadow na ie 7 & 8? RE: Nowa grafika = wolne przewijanie strony - Pedro84 - 09-02-2012 CSSPie RE: Nowa grafika = wolne przewijanie strony - SkuterPL - 09-02-2012 no mam wlasnie CSS PIE wykorzystane, ale zobacz co to zrobilo, strasznie to wyglada. RE: Nowa grafika = wolne przewijanie strony - Pedro84 - 09-02-2012 Bo z CSSPie są problemy - dla niektórych elementów trzeba ustawić position:relative, o ile pamięc mnie nie myli. RE: Nowa grafika = wolne przewijanie strony - SkuterPL - 10-02-2012 To nic nie daje, pisalem z adminem i on mowil, ze nic nie da sie z tym zrobic, bo JS na to nie pozwala, macie moze jakis inny pomysl jak mozna by to zrobic? |