Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Problem na forum wyskakuje błąd przy wczytywaniu strony - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: Problem na forum wyskakuje błąd przy wczytywaniu strony (/thread-problem-na-forum-wyskakuje-blad-przy-wczytywaniu-strony)

Strony: 1 2

Problem na forum wyskakuje błąd przy wczytywaniu strony - jabol73 - 18-01-2012

Jak wczytuje mi się strona pokazuje mi się ten błąd prosił bym o małą pomoc jak to zlikwidować ?

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/spokoziom19/warez/includes/functions.php on line 3814

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /home/spokoziom19/warez/includes/functions.php on line 3815
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4071: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3814)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4073: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3814)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4074: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3814)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4075: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3814)

RE: Problem na forum wyskakuje błąd przy wczytywaniu strony - R_Rafalsky - 18-01-2012

Korzystasz z funkcji, która jest nieaktualna w Twojej wersji PHP. ereg_repleace() chyba w PHP5.2 wywalili. Zapewne korzystasz z jakiegoś darmowego CMSa.

Dwa rozwiązania:
- zaktualizuj swojego CMSa na nowszy model
- zmień wersję PHP na serwerze

RE: Problem na forum wyskakuje błąd przy wczytywaniu strony - n0xx - 18-01-2012

zamien
Kod:
function tep_sanitize_string($string) {
        $string = ereg_replace(' +', ' ', trim($string));

return preg_replace("/[<>]/", '_', $string);
  }

na to
Kod:
function tep_sanitize_string($string) {
        $string = preg_replace('{ +}', ' ', trim($string));

return preg_replace("/[<>]/", '_', $string);
  }

RE: Problem na forum wyskakuje błąd przy wczytywaniu strony - jabol73 - 19-01-2012

dobra ale w którym pliku php to zmienić bo nie wiem

Imartyintaree stockpile away place online reticulum internet rafting - popazermusht - 19-01-2012

RE: Problem na forum wyskakuje błąd przy wczytywaniu strony - n0xx - 19-01-2012

oho spam się wkrada na forum

jabol /home/spokoziom19/warez/includes/functions.php ?

RE: Problem na forum wyskakuje błąd przy wczytywaniu strony - jabol73 - 19-01-2012

możę się pomyliłeś ale nic takiego tam nie ma żadnego tekstu o takiej nazwie

jeszcze się nie nauczyłem czytania w myślach a tym bardziej zdalnego wyszukiwania funkcji na portalach innych ludzi nie posiadając do nich adresu...

Nie wiem gdzie to masz, wywala blad w functions.php więc jak dla mnie jest to tam, a skoro nie ma, to może sobie poszukasz sam ?...

nie ma takiego tekstu tam wyśle panu możę ten plik sam pan zobaczy

a poszukaj samego : ereg_replace
jeżeli znajdzie to zamien go na preg_replace