![]() |
Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej (/thread-witryna-o-tematyce-muzyczno-sportowej) |
Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - owenidas - 19-11-2011 Witajcie, Chciałbym się do Was zwrócić z prośbą o pomoc. Mianowicie planuję utworzyć stronę o tematyce muzyczno-sportowej. Nie mam wielkiego doświadczenia z tworzeniem profesjonalnych stron www, dlatego też poszukuję chętnych do zrealizowania wspólnego projektu. Chodzi o to, by witryna przyciągała treścią, a nie bajerami. Posiadam w tym (pisaniu artykułów itp.) spore doświadczenie i wiem czego chcę dokonać. Zależy mi na tym, by ta strona trafiła do jak największej liczby internautów. Trzeba ruszyć od 0, by coś osiągnąć. Wierze, że to ma sens. RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - urlsite - 19-11-2011 Checi sa najwazniejsze ale portal o tematyce muzyczno-sportowej kojarzy sie z portalem ogolno tematycznym. Niestety ale sa to dwie nie majace nic ze soba wspolnego branze. Jezeli chcesz to jest mase skrytow pod taki projekt za darmo w sieci. Zapewne beda Cie interesowaly dzialy download czyli wymiany plikow ale musisz sobie zdac sprawe ze wiekszosc to beda piraty. Proponuje Ci nastawic sie na sam sport ale jako portal typu spolecznosciowka, blog, forum. RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - owenidas - 19-11-2011 Może właśnie w tym należy upatrywać sukcesu. Generalnie chodzi o to, by był to serwis obywatelski, tzn. aby wszyscy chętni mogli zamieszczać po mojej moderacji swoje teksty. Najbardziej zależy mi na tym, by skupić się na pozycjonowaniu adresu i promowaniu strony. Miejmy nadzieję, że z ewentualnych późniejszych profitów można będzie stworzyć coś dużego, dzięki czemu możliwe będzie wynagradzanie chętnych do pisania tekstów. RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - urlsite - 20-11-2011 W kilku slowach chcesz stworzyc moderowany blog. A promowanie serwisu bedzie zalezalo juz tylko od Ciebie, sam sie nie wypromuje. I strony na ktorych uzytkownicy nie maja mozliwosci online wymieniac sie postami maja male szanse na istnienie jako portal spolecznosciowy. Jezeli chesz stworzyc blog na ktorym chcesz oczekiwac w miare dobry ruch to naprawde musialbys na nim miec ciekawe artukuly i stworzyc robudowany, ciekawy serwis zeby zachcecic internautow do odwiedzania. RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - owenidas - 20-11-2011 O treść i promowanie się nie boję, moja w tym głowa. Zależy mi na jakimś szkielecie, w którym użytkownicy mogliby komentować materiały lub dodatkowo ewentualnie jakieś ankiety. Oczywiście warto wprowadzić coś, co zachęci internautów do brania czynnego udziału w serwisie, ale jednocześnie nie chcę, żeby posty zdominowały treść witryny. Jak wspomniałem we wcześniejszym poście, na samym początku zależy mi przede wszystkim na treści. Jeżeli zauważalny będzie ruch, to z pewnością dodam więcej opcji. Fajnie byłoby wprowadzić też skrypt moderatorski. Niestety nie mam zbyt wiele doświadczeń związanych z tworzeniem tego typu projektów, dlatego proszę o wszelaką pomoc. RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - urlsite - 20-11-2011 Jezeli posiadasz jakas wiedze webmasterska to zainstaluj jakis gotowy skrypt tego typu a unikalna templatke zawsze mozna dorobic w miedzy czasie. Wpisz sobie w wyszukiwarke jaki skrypt Cie interesuje i znajdziesz ich mase za darmo. Jezeli chcesz cos lepszego to niestety wymagane sa licencje a te sa juz odplatne i ceny sa rozne. W instalacji i konfiguracji kazdy z nas z checia Ci pomoze. Musisz tylko posiadac wlasny serwer i domene. Jezeli tego nie posiadasz to mozesz postawic sobie wlasne forum, bloga czy strone na darmowym ale juz na warunkach dostawcy hostingu. RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - owenidas - 20-11-2011 Na dzień dzisiejszy interesuje mnie wszystko co darmowe ![]() W związku z tym proszę Was o pomoc w propozycjach i rekomendacjach serwnrów, domen itp. RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - urlsite - 20-11-2011 RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - owenidas - 20-11-2011 Ok, dzięki. Na pewno spojrzę na te linki. A w jaki sposób można stworzyć jakieś fajne logo? RE: Witryna o tematyce muzyczno-sportowej - urlsite - 20-11-2011 |