Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Portal społ. - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale)
+--- Dział: Wylęgarnia projektów (https://www.webmastertalk.pl/forum-wylegarnia-projektow)
+--- Wątek: Portal społ. (/thread-portal-spol)

Portal społ. - tomato99 - 17-11-2011

Witam

Jestem studentem wrocławskie politechniki, skończyłem tech. informatyczne więc nie jako z obowiązku i wiedzy że pieniądze są w internecie zacząłem wymyślać jak by tu trochę ich wyrwać dla siebie. Z jednym pomysłem nawet wystartowałem 30 kont w miesiąc przy zerowym kapitale na reklame i kiepskim przygotowaniu strony to sporo jak na allpay. Ale nie o tym chciałem pisać.

Mam pomysł na stronę, a właściwie portal społecznościowy który może zyskać spore grono użytkowników(prawdę mówiąc wierze ze portal ma potencjał globalny) Strona startuje oczywiście w Polsce i tu też zaczyna sie reklama która jest bardzo klarowna. Target jest z góry określony.

Jak wiadomo we współczesnych realiach jeżeli się nie odróżniasz giniesz w gąszczu. Dla tego portal na który posiadam pomysł jest innowacyjny. Oczywiście obadałem rynek w poszukiwaniu konkurencji i albo jestem genialny,albo głupi bo wierze w cos co nie ma sensu. Jednak jestem przekonany ze prędzej czy później ktoś wpadnie na to co Ja.

Po co wchodzicie na FB? Oglądacie fotki znajomych i czytacie komentarze(tak przypuszczam z rozmów znajomych i przeglądu internetu gdyż osobiście założyłem tam fikcyjne konto tylko po to zeby poznać opcje) w sumie mało pasjonujące. Portal który miał by powstać skupia się na rozrywce i sprawdzonym "sposobie na rozrywke" wypromowanym przez tv. Jednak opcje które miał by zawierać dają ogromne możliwości na spełnienie się i zarobek użytkownikom tego portalu.

Zacząłem sam coś próbować na cms drupal ale nie ukrywam że za jego pomoca zrobię co najwyżej kopie FB bez wszystkich opcji które odróżniają mój pomysł. Niestety programowanie u mnie kuleje więc jeżeli ktoś jest zainteresowany współpracą lub opcją zapłata za wykonanie zapraszam na pw lub gg10648927(preferuje ten drugi sposób) Wtedy też będę odkrywał przed tą osobą tajniki projektu ^^
Pozdrawiam

RE: Portal społ. - kancik - 17-11-2011

Zdajesz sobie że koszt napisania takiego portalu jest liczony nie w setkach nie w tysiącach ale w dziesiątkach tysięcy złotych ?? Nie chodzi mi tu o gimnazjalistę który Ci to wyklepie za tysiąc zł i z nazwiskiem w stopce Smile

RE: Portal społ. - Ancik - 17-11-2011

Mówisz o portalu społecznościowym, a nie doceniasz geniuszu facebooka. Nie bez powodu Zuckenberga nazwano drugim Gatesem. Wydaje mi się, że kiepsko z tym trafiasz. Nie czas teraz na takie portale, bo stajesz naprzeciwko giganta, giganta w okresie świetności. Mimo wszystko życzę powodzenia Smile

RE: Portal społ. - urlsite - 17-11-2011

Pomysl moze wypalic pod warunkiem, ze pomysl bedzie inowacyjny. Ale przypomne Ci, ze portal dla pedofili czyli fotka.pl czy fotka.tv juz mamy, Nk istnieje, zarobkowe tez jakies tam istnieja, aukcyjny byle jaki, ale jest. Wiec co mozesz wiecej wymyslic? Faceboka nikt juz nie pokona ani sie do niego nie zblizy. Portale polegajace na wymianie, kopiowaniu czy udstepnianiu plikow nie wchodza w gre bez wymaganych licencji.
Postawienie portalu to na poczatku jakby hooby, ktore z czasem moze przetworzyc sie jakis sukces. Czyli nalezy posiadac wiedze, cierpliwosci i oczywiscie kase na start.
A tak prywatnie to jestem wlascicielem kilku hoteli w europie wiec stac mnie na oplaty za dobre serwery, domeny i reklame. Napisz do mnie na pw cos wiecej o projekcie a moze sie skusze.

RE: Portal społ. - tomato99 - 17-11-2011

Co do pieniędzy jak wspomniałem ukończyłem tech. inf i studiuje więc nie jestem naiwny i znam ceny. Co do strony FB przykro mi ale niestety należę do osób które nie łapią co jest jego fenomenem, znaczy może rozumiem dlaczego ludzie tam mają konta ale ja tego nie "czuje". Jezeli strona nie była by innowacyjna to bym nawet gitary nie zawracał Big Grin

@up
I ze niby z tymi hotelami to mam na słowo uwierzyć? Jeżeli sarkazm to nie zrozumiałem o_0