![]() |
Portal turystyczny prośba o ocene - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale) +--- Dział: Projekty stron (https://www.webmastertalk.pl/forum-projekty-stron) +--- Wątek: Portal turystyczny prośba o ocene (/thread-portal-turystyczny-pro%C5%9Bba-o-ocene) |
Portal turystyczny prośba o ocene - immoderate - 14-11-2011 Witam, Tworzę dość spory projekt. Temat oklepany jak żaden inny bo to baza noclegowa. Moje założenia to zrobić stronę lepszą niż inni. Ładniejszą, więcej działów itp. Stworzyłem takie coś: www.nocuje.net - na potrzeby projektu powstała całą masa grafiki ( od bannerów, logo, wizytówek, reklam po grafiki w działach, buttony itp ) Generalnie strona nie miała być minimalistyczna jak google czy wiki ( bdw mam już dość taki stron które z założenia mają być JEDYNIE proste i szybko się ładować. Postawiłem na kolory, grafikę i wprawianie w wakacyjny nastrój. Proszę o ocenę www.nocuje.net - z góry dziękuję i pozdrawiam RE: Portal turystyczny prośba o ocene - urlsite - 15-11-2011 Polska turystyka wydaje sie, ze zatrzymala sie w miejscu. Albo dodasz dzial turystyki na cala europe czy swiat albo zapomnij o ruchu na stronie. Dzial forum, opini wrazen z wakacji dalby moze jakis ruch i powodzenie projektu. Oprocz zbednych reklam strona jest w miare przejrzysta tylko musisz sie gleboko zastanowic jaki jest Twoj glowny cel. Uzytkownik czy reklama i stworzenie kolejnego serwisu bez przyszlosci? RE: Portal turystyczny prośba o ocene - benny - 15-11-2011 No to kolega wyżej chyba dawno nie odwiedzał Polski ![]() ![]() A strona? W kod się zagłębiać nie będę. Serwis skomplikowany więc i błędów ciężko uniknąć. Co do strony wizualnej - majstersztyk spośród tego, co tutaj czasami mamy okazję zobaczyć. A i np. znalazłem ciekawy domek z Brennej, gdzie to miałem zamiar się wybrać, także plus za to ![]() Tylko w pogodzie mogło by być napisane jakie to moje miasto, bo może akurat dane nie są trafione? No i nieco za dużo jak dla mnie "gadżetów" z innych witryn. RE: Portal turystyczny prośba o ocene - Kartofelek - 15-11-2011 forum nie działa ![]() RE: Portal turystyczny prośba o ocene - benny - 15-11-2011 Hmm i stopka jakoś dziwnie skacze co chwila RE: Portal turystyczny prośba o ocene - immoderate - 15-11-2011 wow, dzięki za opinie i sugestie. Postaram się wszystko poprawić. Wychodzę z założenia że ,,portal internetowy'' w przeciwieństwie do ,,strony'' jest czymś co nieustannie się zmienia i rozwija. Trochę dziwię się niektórych uwag: forum nie działa - mi działa, sprawdzałem na 5 urządzeniach. Stopka u mnie tez wydaje się być ok - ale skoro ktoś widzi błędy to muszę się temu przyjrzeć. Co do uwagi urlsite to częściowo się zgadzam ale mam na to swoje teorie które zsumowane z moim doświadczeniem w budowie baz noclegowych pozwalają sądzić iż jest jeszcze miejsce na dobre produkty. Problem z bazami noclegowymi jest taki że jest ich za dużo. Baz jest ponad 300 z czego ok 20 jest wartościowa i odwiedzana. Moją ambicją jest dołączyć do tych 20 i okraść kawałek tortu rezerwacji online. Nie zgadzam się tez że Polska turystyka stoi w miejscu, przeciwnie, jeszcze nigdy w powojennej historii zarówno nasz kraj jak i w konsekwencji turystyka nie rozwijała się w takami tempie. Zobacz zna przyrost liczby hoteli czy obiektów agroturystycznych. Sporym stymulantem oczywiście jest członkostwo w UE, euro2012 i gonienie krajów rozwiniętych. Sam posiadam obiekt noclegowy( www.hotelsopot.net).. O bazach noclegowych mógł bym prawić strasznie dużo ale to chyba nie miejsce ani czas. Dzięki za opinie i uwagi i czekam na więcej ![]() pozdrawiam serdecznie RE: Portal turystyczny prośba o ocene - urlsite - 15-11-2011 Popatrzylem na to jako webmaster, osoba zainteresowana znalezieniem noclegu, atrakcji turystycznej czy wlasciciel hotelu w Polsce i Grecji. RE: Portal turystyczny prośba o ocene - Ancik - 17-11-2011 Pod względem wizualnym jest naprawdę nieźle. Trochę tego wszystkiego dużo, ale architektura informacji i flow nie pozostawiają wiele do życzenia. Temat rzeczywiście oklepany, ale chwiali się znajomość tematu i jasno określony cel. Nie pozostaje nic innego, jak życzyć sukcesu i smacznego kawałka tortu ![]() RE: Portal turystyczny prośba o ocene - immoderate - 17-11-2011 dzięki Ancik, przede mną jeszcze długa droga. Co do stwierdzenia ,,trochę tego wszystkiego za dużo'' cel był taki: ktoś wchodzi na nocuje.net i pierwsza myśl: szfak, to jakiś duży, poważny i rozbudowany serwis. dzieki za życzenia ![]() |