[PHP] [MySQL] Wyświetlenie rekordów po ID - Wersja do druku
+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Programowanie, Bazy danych (https://www.webmastertalk.pl/forum-programowanie-bazy-danych)
+--- Wątek: [PHP] [MySQL] Wyświetlenie rekordów po ID (/thread-php-mysql-wy%C5%9Bwietlenie-rekordow-po-id)
|
[PHP] [MySQL] Wyświetlenie rekordów po ID - dudis_888 - 04-11-2011
Witam, mam problem z wyświetlenie rekordów z bazy danych. Realizuje projekt pośrednictwo pracy, a błąd tkwi wyświetlaniu ofert pracy. Mam 4 tabele dotyczące przechowywania ofert. Tabela główna "oferta_praca" i podpięte do niej "oferta_praca_zakres", "oferta_praca_wymagania", "oferta_praca_oferujemy". Do jednej oferty mam kilka zakresów, wymagań itd. Gdy zaloguje się pracodawca i przechodzi w swój profil wyświetla swoje dodane oferty. Ale zakresy, wymagania i oferujemy wyświetla tylko w pierwszej ofercie. I powtarzają się oferty pracy kilkakrotnie ale już bez zakresów, wymagań i oferujemy. Potrzebuje żeby wyświetlała poszczególne informacje do indywidualnej oferty pracy i żeby kilkakrotnie się nie powtarzało. Nie wiem co tu zadziałać może coś w zapytaniach zmienić czy inaczej pętle napisać. Proszę o pomoc.
Kod: <?php
$zapytanie = "SELECT id_pracodawca FROM oferta_pracy WHERE id_pracodawca='$id_pracodawca'";
$oferta_pracy = mysql_query($zapytanie);
if (mysql_num_rows($oferta_pracy) > 0)
{
$zapytanie1 = mysql_query("SELECT * FROM oferta_pracy, branza, wojewodztwo, oferta_pracy_zakres, oferta_pracy_wymagania, oferta_pracy_oferujemy WHERE id_pracodawca='$id_pracodawca' AND oferta_pracy.id_branza=branza.id_branza AND oferta_pracy.id_wojewodztwo=wojewodztwo.id_wojewodztwo");
$zapytanie2 = mysql_query("SELECT * FROM oferta_pracy_zakres ORDER BY id_oferta_pracy");
$zapytanie3 = mysql_query("SELECT * FROM oferta_pracy_wymagania ORDER BY id_oferta_pracy");
$zapytanie4 = mysql_query("SELECT * FROM oferta_pracy_oferujemy ORDER BY id_oferta_pracy");
?>
<h2>Moje Oferty:</h2>
<br />
<center>
<?php
while ($oferta = mysql_fetch_assoc($zapytanie1))
{
?>
<table id="tlo">
<tr>
<td width="200"><b>Branza: </b></td>
<td id="italic"><?php echo $oferta['nazwa_branza'];?></td>
</tr>
<tr>
<td width="200"><b>Miasto: </b></td>
<td id="italic"><?php echo $oferta['miasto'];?> </td>
</tr>
<td width="200"><b>Województwo: </b></td>
<td id="italic"><?php echo $oferta['nazwa_wojewodztwo'];?></td>
<tr>
<td width="200"><b>Stanowisko: </b></td>
<td id="italic"><?php echo $oferta['stanowisko'];?></td>
</tr>
<tr>
<td width="200"><b>Opis Pracy: </b></td>
<td id="italic"><?php echo $oferta['opis_pracy'];?></td>
</tr>
<tr>
<td width="200"><b>Data: </b></td>
<td id="italic"><?php echo $oferta['data'];?></td>
</tr>
<tr>
<td><b>Zakres: </b></td>
</tr>
<?php
while ($zakres = mysql_fetch_assoc($zapytanie2))
{
?>
<tr>
<td></td>
<td id="italic"><b>*</b><?php echo $zakres['zakres'];?></td>
</tr>
<?php
}
?>
<tr>
<td><b>Wymagania: </b></td>
</tr>
<?php
while ($wymagania = mysql_fetch_assoc($zapytanie3))
{
?>
<tr>
<td></td>
<td id="italic"><b>*</b><?php echo $wymagania['wymagania'];?></td>
</tr>
<?php
}
?>
<tr>
<td><b>Oferujemy: </b></td>
</tr>
<?php
while ($oferujemy = mysql_fetch_assoc($zapytanie4))
{
?>
<tr>
<td></td>
<td id="italic"><b>*</b><?php echo $oferujemy['oferujemy'];?></td>
</tr>
<?php
}
?>
<tr><td></td><td>
<a href="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>?akcja=usun&id_oferta_pracy=<?php echo $rekord['id_oferta_pracy'];?>">
<input class="przycisk" align="left" type="submit" name="usun" value="Usuń"/></a>
</td></tr>
</table><br /><br />
<?php
}
?>
|