![]() |
Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale) +--- Dział: Projekty stron (https://www.webmastertalk.pl/forum-projekty-stron) +--- Wątek: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl (/thread-pro%C5%9Bba-o-ocene-strony-www-rewersband-pl) Strony:
1
2
|
Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - www.rewersband.pl - 21-10-2011 RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - Kartofelek - 21-10-2011 Projekt fajny, kod może być, chociaż znajdą się tabelki i mały miszmasz ze skryptami. Patrząc jednak na niektóre kodowanie z tego forum to przymykam oko;] Jak dla mnie 4 z dwoma plusami na 5. Trochę średnio czyta się na laptopie białe litery na czarnym tle, ale to już moje czepialstwo. Jest dobrze. RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - Marys - 21-10-2011 Fajny pomysł ![]() RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - KowR - 21-10-2011 Za wykonanie "OBUDZ SIE z rep. Oddzial Zamkniety", "Wehikuł Czasu z rep. Dżem", "I DON'T WANNA LOSE YOU z rep. Tina Turner" i "SHOW MUST GO ON z rep. QUEEN" NIE WAŻNA JAKA JEST TA STRONA... Z tym, że więcej "czadu" musi być i "nie ma lipy"! ![]() Jeżeli chodzi o kwestie graficzną. Tło i header na ogromny plus. ![]() Kolory dobrze są dobrane, dobrze przegląda się tę stronę. Kolejna sprawa. Mam wrażenie, że typografia nagłówków i menu nie pasuje. Kolejne. Fajnie było by gdyby sonda była jakoś odznaczona i bardziej przygotowana graficznie. Kolejne. "Lubię to!" powinno być na górze strony. Kolejne. "Bolą mnie te tabelki" np. na: http://www.rewersband.pl/pl/repertuar - psuje to całą kompozycję i wygląd strony... Reszta po prostu ujdzie. Na tle wrzucanych i ocenianych tutaj stron pod względem graficznym jest na prawdę bardzo dobrze. A teraz kod... O matko jedyna! Jeden. Masa JSa wymieszana i poprzeplatana z HTMLem. Dwa. Dlaczego CSS jest wymieszany i poprzeplatany z HTMLem? Od tego są osobne arkusze styli .css. Trzy. Dlaczego jest masa divów? Które są nie potrzebne? Np.: <div><div><div>... menu ... </div></div></div> jak można to ustawić nawet jednym lub samą listą <ul>. Strona jest na tyle prosta, że bez takich cudów da się to łatwo zrobić. Cztery. Dlaczego tu są tabelki?! o.O Reasumując. Firma, która to kodowała dała ciała. RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - urlsite - 21-10-2011 Na duzym ekranie strona jest czytelna. Jednyne co bym zrobil dla lepszej indeksacji to troszke usczuplil strone glowna a bardziej rozbudowal podstrony. RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - hieroshima - 21-10-2011 fajny top. Nie podoba mi się ani menu górne, ani lewe. W górnym zrobiłbym zdecydowanie menu blokowe, a nie podświetlanie samego tekstu. Lewe menu też jakoś wyróżniłbym bo zlewa się z tekstem i całą stroną. Trochę kiepskia typografia jak dla mnie. Wszystkie teksty wyrównywane są do środka- średnio to wygląda. Cytat:Rewers Band do doskonałe rozwiązanie jako : To jest perfidne wykorzystanie pustego miejsca do wrzucenia słów kluczowych dla google bota. Tak się nie robi. Strona ma zawierać wartościową treść, a nie słowa kluczowe opisujące zespół i to jeszcze na stronie głównej. Wcale mnie to nie zachęca- szczególnie, że na samym dole strony zrobione jest dokładnie to samo. Co do kodu to poprzednicy moi powiedzieli wszystko- jest spaprany ![]() RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - donpedro - 26-10-2011 Strona źle wyświetla się pod IE 9, pod FF juz jest wporządku. 20% ludzi na stronie widzi skopaną stronę, duży minus dla kodera RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - nico7 - 26-10-2011 Strona ok, kod nie jest zły.. Przjerzyście jest, więc nie ma co narzekać.. RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - KowR - 26-10-2011 Kod nie jest zły? o.O RE: Prośba o ocenę strony www.rewersband.pl - Pedro84 - 26-10-2011 (26-10-2011, 16:39)KowR napisał(a): Kod nie jest zły? o.OOczywiście, że nie. Jest tragiczny ![]() |