![]() |
CMS pod serwis piłkarski - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: CMS pod serwis piłkarski (/thread-cms-pod-serwis-pilkarski) |
CMS pod serwis piłkarski - rafcz - 25-08-2008 Witam! Jako, że jestem nowy chciałbym na początku powitać wszystkich forumowiczów... A teraz moje pytanie: Który z CMS-ów polecilibyście pod budowę serwisu poświęconego klubowi piłkarskiemu? Może ktoś z Was prowadzi taki serwis i ma jakieś pomysły/uwagi? Nie chodzi o nic skomplikowanego - wiadomo: system newsów, forum, duży dostęp do modułów przydatnych na stronach o tematyce sportowej... Mówiąc szczerze myślałem o PHPNuke, ale wolę się zapytać zanim się "zakopię" w czymś nieodpowiednim. Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na opinii osób, które prowadzą/prowadziły serwis o podobnej tematyce. Pozdrawiam! RE: CMS pod serwis piłkarski - DoGeR - 25-08-2008 Może extreme fusion? ![]() RE: CMS pod serwis piłkarski - Wait - 25-08-2008 Od ponad 3 lat "siedzę" w serwisach piłkarskich, wiele administrowałem i nadal to robię. Darmowego CMSa w pełni przystosowanego do prowadzenia serwisu piłkarskiego nie znajdziesz. Z płatnych najbardziej znane są wg mnie mCMS Sport by majzer, oraz Compose CMS. Jeśli chcesz, aby Twój serwis był traktowany poważnie to odradzam Extreme fusion. Ewentualnie Joomla! po instalacji kilku dodatków będzie dobra. A nie lepiej Ci zrobić normalną stronkę samemu i zainstalować samemu skrypty PHP? System newsów, sondę i co tam sobie chcesz. RE: CMS pod serwis piłkarski - Nicorrtiss - 23-11-2010 Witam ! Własnie coś takiego chciałbym zrobić tylko nie za bardzo wiem jak :/ Od czego powinnam zacząc... Chodzi mi dokładnie o system newsów , przenoszeniem automtycznym ich do archiwum... no i w sumie sonda tez by mnie interesowała... RE: CMS pod serwis piłkarski - Pedro84 - 23-11-2010 (23-11-2010, 20:54)Nicorrtiss napisał(a): Od czego powinnam zacząc...PHP + bazy danych + optymalizacja + zabezpieczenie. RE: CMS pod serwis piłkarski - Nicorrtiss - 23-11-2010 a takie coś CuteNews? Można to jakoś wykorzystać... próbuje to włśnie zainstalowac ale się wtym gubie ![]() RE: CMS pod serwis piłkarski - Pedro84 - 23-11-2010 (23-11-2010, 21:40)Nicorrtiss napisał(a): a takie coś CuteNews? Można to jakoś wykorzystać... próbuje to włśnie zainstalowac ale się wtym gubieNie no, bez żartów. W instalacji się gubisz? To sobie odpuść, bo nie dasz rady, albo zacznij czytać readme/dokumentację. RE: CMS pod serwis piłkarski - jozbar - 23-11-2010 RE: CMS pod serwis piłkarski - Nicorrtiss - 24-11-2010 Może źle się wyraziłam... bo w sumie zainstalował to sobie na serwerze tylko nie wiem jak to wkomponowac w moja stronę w index.html Gdzie mam wklejać te kody php? Bardzo bym była wdzięczna za konstruktywna podpowiedz.... |