![]() |
[jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! (/thread-jquery-ajax-gdzie-jest-blad) |
[jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - kbzium - 26-09-2011 Cześć, mam kod Kod: $("#analyzer-selchosen div select").each(function() { $(this).change(function() { alert nie jest nigdy wywoływany. Dodam, że jeśli dam po ifie zamiast ajaxa zwykły alert to ładnie wchodzi gdy należy. .load() tego pliku też działa. Co jest nie tak...?! RE: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - Kartofelek - 26-09-2011 a w ogole idzie ten ajax czy nie idzie? w koncu alert masz na sukcesie, moze daj podobny na error, complete i sprawdz co sie dzieje. Zresztą masz chyba Firebuga a tam mozesz sobie w 100% podejrzeć zwroty, wysylki itp. A jak nie masz firebuga to sobie zainstaluj albo Fiddlera RE: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - kbzium - 27-09-2011 Własnie mam firebuga ale milczy... na innej stronie zaś działa (wiem, że jest włączony i powinien wszystko chwytać). Wygląda na to, że ajax nie idzie. RE: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - Kartofelek - 27-09-2011 swoja draga czemu tak: Kod: $("#analyzer-selchosen div select").each(function() { $(this).change( Kod: $("#analyzer-selchosen div select").change( RE: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - kbzium - 27-09-2011 Faktycznie, lepiej, tylko problem nadal pozostaje... RE: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - benny - 27-09-2011 Może się nie znam jak większość super bohaterów na tym forum, ale może też czegoś się nauczę.. Primo: Kod: !== Po drugie to ten if nic nie robi? Jeśli ma coś robić to chyba zapomniałeś o dziubkach { }. Ten warunek bez dziubków działa tylko do jednej linii kodu. RE: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - Kartofelek - 27-09-2011 Hah. Co prada to prawda. Daj != I te klamry też się przydadzą, bo bez tego niby ok, ale czytelność leży RE: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - kbzium - 27-09-2011 Tak też niestety nie działa. I żadnych komunikatów... Niezmiernie irytujące. Kod: $("#analyzer-selchosen div select").change(function() { Ok poradziłem sobie tak: Kod: $("#analyzer-selchosen div select").change(function() { Ale napotkalem 2 następne problemy. Po pierwsze treść diva nie jest usuwana po wywołaniu change (reszta działa, czyli na pewno "chwyt" za diva jest dobry). Po drugie jakie mogą być przyczyny, żę include pliku nie działa i require również (tj nie wywala komunikatu)? Plik na pewno istnieje i ścieżka dobra, gdzie indziej działa a tutaj w analyzer_ajax.php nie... (jest tam include pliku z nawiązaniem poł. z db) RE: [jquery+ajax] gdzie jest błąd?! - Kartofelek - 28-09-2011 W sumie nie ma jak pomóc. Raz wywołujesz taki adres url, potem inny, raz dziala, potem nie dziala itp. Napewno sobie poradzisz ![]() |