![]() |
PHP jako value - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: PHP jako value (/thread-php-jako-value) |
PHP jako value - kowarufubu - 24-09-2011 RE: PHP jako value - kancik - 24-09-2011 no to sobie popraw !!! Gdzieś problem jest z apostrofami lub cudzysłowiami. Najlepiej pokaż to echo w którym wyświetlasz to. RE: PHP jako value - kowarufubu - 24-09-2011 Kod: <?php session_start();?> Proszę, cała strona... nie mam pojęcia co jest źle, bo w PHP się prawie wcale nie orientuję :/ RE: PHP jako value - kancik - 24-09-2011 w linijce owej w której występuję błąd zastosuj encje ![]() <a href="#" onclick="document.getElementById('homecontent').value='<?php include(\'strony/gora.txt\');?>';">Wstaw tekst</a> o bez podświetlania skłądni działają encje. Ten link zamiast tamtego buttona. ALe oczywiście Kartofelek się wypowie no ale cóż ![]() ![]() RE: PHP jako value - kowarufubu - 24-09-2011 Jest już prawie idealnie ![]() ![]() RE: PHP jako value - kancik - 24-09-2011 Dla twojego kodu: Kod PHP: $slash =$_POST['homecontent']; Kod PHP: $homecontent = stripslashes(file_get_contents('../index.php')); ![]() Poczytaj o zabezpieczaniu formularzy. RE: PHP jako value - kowarufubu - 24-09-2011 Hmm. w tej chwili chodziło mi o inny plik... plik, który wyświetla to co zapisałem w homecontent... do homecontent wstawia się to include i zapisuje do pliku index.php. I chciałbym żeby już w index.php skrypt się wykonywał. Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem ![]() Poczytam poczytam ![]() RE: PHP jako value - kancik - 24-09-2011 Takich cudów nie widziałem jeszcze szczerze mówiąc ![]() - Panel admina zapisywanie ( polecenia które includuje następny plik ) do pliku w głównym katalogu index.php - Wyświetlanie w index.php szablonu i divie homecontent ma się wyświetlić ten includowany plik ? Szczerze mówiąc to jest lekko pokręcone. Nie łatwiej zrobić np. pomijam , że to zrobić na bazie danych ale że tworzysz sobie różne pliki tekstowe z treścią poprzez ten panel administracyjny. Następnie w głównym katalogu index.php poprostu przechwytujesz np. zmienną $_GET parametr jaka to ma być strona np. strona.php?str=onas i dołącza plik strony/onas.php do homecontent ? To takie prymitywne rozwiązanie no ale tylko daję przykład. Bo łatwiej zrobić to na bazie danych. RE: PHP jako value - kowarufubu - 24-09-2011 Tylko, że właśnie mi zależy na tym aby nie było bazy danych :/. Więc moje pytanie brzmi: Jak dodać stripslashes do tego: <?php include(\'strony/goraa.txt\');?> Edit: może w javascript? RE: PHP jako value - kancik - 24-09-2011 do include się nie da dodać bo gdy go np chcemy przypisać do zmiennej Kod PHP: $zm = include('plik.php'); Kod PHP: <?php Tylko też to nie jest dobre rozwiązanie ![]() |