Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Projekty php a rynek pracy... - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: Projekty php a rynek pracy... (/thread-projekty-php-a-rynek-pracy)

Projekty php a rynek pracy... - Musiek - 29-07-2011

Witam

Temat dość nietypowy ale chyba najlepiej byłoby zapytać tutaj. Pracuje w firmie X na umowe zlecenie. W czasie stażu dostałem projekt aby wykonać bazę danych obsługiwana przez php plus wiadomo html, js css.

Otóż umowa mi się kończy i słyszę że mam podpisać umowę o przekazanie dzieła wraz z deklaracją supportu przez rok czasu. Przypominam jestem na umowie zlecenie.

Mam takie pytanie, czy muszę podpisywać taką umowę? Co wiąże się z taką umową? Ogólnie mam za to nie dostać żadnych dodatków, więc tak jakby za darmo będę musiał przez rok opiekować się tym mini systemem.

Moje stanowisko nie było nawet związane z programowaniem tylko był to zwykły help desk. Chciałbym poznać waszą opinie.

RE: Projekty php a rynek pracy... - Morfeusz_2005 - 29-07-2011

W umowie o staż są jasno wypisane warunki. Jeśli coś jest nie tak, czyli niezgodny jest zakres stażu jaki wykonujesz, a jaki jest na papierku, możesz sprawę zgłosić do urzędu.

Sam to niedawno z bratem przerabiałem...

RE: Projekty php a rynek pracy... - Pedro84 - 29-07-2011

Musisz? Nic nie musisz, no bo kto Cię zmusi?

RE: Projekty php a rynek pracy... - Morfeusz_2005 - 29-07-2011

Chyba, że ma takie warunki w umowie o staż, a w to wątpię.

RE: Projekty php a rynek pracy... - Pedro84 - 29-07-2011

Raczej nie ma, to wtedy byłaby to dość śliska sprawa.

BTW. Staż, jak słyszę te słowo to mnie się maczeta w pochwie otwiera (poczytajcie sobie jak wyglądają staże w Disnaylandzie).

RE: Projekty php a rynek pracy... - Musiek - 29-07-2011

Mam takie podpunkty umowy:
- Wsparcie klientów oraz pozostałych pracowników w zakresie podstawowych problemów technicznych związanych z infrastrukturą, m. in z obszarów oprogramowanie, komputery, urządzenia peryferyjne
- Podstawowa ocena, modyfikowanie i wsparcie istniejącej infrastruktury (sieci komputerowe, systemy operacyjne)
- Tworzenie/ rozwijanie dokumentacji technicznej pod kątem infrastruktury technicznej firmy jak i klientów
-Wdrażanie oraz utrzymywanie systemów wspierających usługę ITO (Service Desk, Monitoring, etc)
- Czynny udział w rozwijaniu funkcjonalności oferty ITO
- Uczestnictwo w rotacyjnych dyżurach pełnionych z pozostałymi członkami zespołu

To specyfikacja moich obowiązków. (chyba nie naruszam niczego wstawiając to tutaj?)

RE: Projekty php a rynek pracy... - Storm - 29-07-2011

Chcą Cię wydymać. Ty ich wydymaj.

RE: Projekty php a rynek pracy... - hieroshima - 29-07-2011

Niczego nie podpisuj chcą Cię wycyckać do końca. Nikt Cię do niczego nie zmusi.

RE: Projekty php a rynek pracy... - Musiek - 30-07-2011

(29-07-2011, 16:08)hieroshima napisał(a): Niczego nie podpisuj chcą Cię wycyckać do końca. Nikt Cię do niczego nie zmusi.

Dzięki za szybkie odpowiedziSmile