![]() |
lua.pl - opinie i uwagi - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Prowadzenie serwisu i promocja (https://www.webmastertalk.pl/forum-prowadzenie-serwisu-i-promocja) +--- Dział: Hosting, serwery wirtualne (https://www.webmastertalk.pl/forum-hosting-serwery-wirtualne) +--- Wątek: lua.pl - opinie i uwagi (/thread-lua-pl-opinie-i-uwagi) |
lua.pl - opinie i uwagi - Poju - 21-01-2008 Stosownie nie polecam hostingu lua.pl Dlaczego ? Poprostu administracja zarówno hostingu, jak i forum pomocniczego stoi na niskim poziomie i wogóle olewa sprawy użytkowników. Oto mail, który dostałem: Cytat:od "info @ lua. pl" <[email protected]> ukryj szczegóły 20.01 (21 godzin temu) Następnie napisałem stosowny mail (pare minut) z wyjaśnieniem: Cytat:Witam! Dzisiaj moje kotno rano zostało usunięte. Tym bardziej, że jak możemy poczytać na ich forum, jak i na innych forach, konta tam są ciągle usuwane, a za podanie przyczyny podają: "złamanie regulaminu".. Rozumiem, że moje konto zostało zablokowane bo przez 1 dzień, była jakaś tam spamerska wiadomość spam bota. Ale czemu piszą do mnie: Cytat:Konto zostało zablokowane do czasu uzyskania informacji na temat zaistniałej sytuacji ze strony właściciela konta., skoro do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi, a złożyłem wyjaśnienia. I dlaczego na forum, które od 1 roku, nie było żadnych treści niezgodnych z prawem polskim, przez jakaś wiadomość spam bota, zostało zablokowane i usunięte ? To nie pierwszy taki przypadek. Tak dzieje się z kontami, wielu osób. I mam pytanie, czy mogę jakąś ich pozwać u nadzoru konsumentów ? RE: lua.pl - opinie i uwagi - Lionel - 22-01-2008 Ja bym sobie dał spokój, zmień hosting i tyle. Na lua.pl za długie nie dasz rady chyba że wprowadzisz jakieś komentarze z antyspamem, ale teraz te roboty i to potrafią ominąć :/ RE: lua.pl - opinie i uwagi - Wait - 22-01-2008 Nie będę się tutaj rozpisywał, po prostu powiem, że nam nie musisz odradzać lua.pl, bo każdy wie jaki jest ten i reszta darmowych hostingów ![]() I jeszcze dam linka do ciekawego artykułu, warto przeczytać: http://www-4u.pl/jaki-serwer-wybrac.php RE: lua.pl - opinie i uwagi - Marcin - 22-01-2008 Szkoda, że artykuł promuje tylko jedną firmę a nie posiada jakiegoś porównania. Niemniej jednak sam posiadam w nazwie kilka kont i nie mogę narzekać. RE: lua.pl - opinie i uwagi - Wait - 22-01-2008 Chodziło mi raczej o pokazanie treści, a nie reklamy nazwa.pl ![]() RE: lua.pl - opinie i uwagi - Lionel - 22-01-2008 Odradzam również ddl2.pl, miałem parę dni stronę, lecz nie miałem czasu aby jej rozkręcić, napisałem w index.php powracamy za kilka dni, z nowym wyglądem strony. Na drugi dzień się okazało "Firefox nie może znaleźć serwera". FTP, MySql z tym też się pożegnałem. A strona była nieczynna tylko 1 dzień. Żadnego maila z jakąkolwiek wiadomością. Miałem jeszcze przygodę z yoyo.pl ale oni mi tylko blokneli stronę na 1 dzień, a z jakiego powodu? Bo jakiś miły człowiek uprzejmie doniósł że skopiowaliśmy newsy z innej strony co okazało się nieprawdą i odblokowali. Ale ddl2.pl zachowało się najgorzej, bez podania przyczyny usunęło stronę z barakiem możliwości odzyskania danych. Im już raczej podziękuję. Już wolę lua.pl bo przynajmniej będę mógł odzyskać dane w razie nieporozumienia. RE: lua.pl - opinie i uwagi - kucici - 23-01-2008 Mnie denerwuje ten banner, którego niemożna schować jak to jest na yoyo.pl RE: lua.pl - opinie i uwagi - Wait - 23-01-2008 Tak to jest z darmowymi serwerami. Kiedyś miałem stronę na ddl2.pl i nie było żadnych problemów. Polecam www.boo.pl, płatny, ale możliwość zapłaty przez sms co jest bardzo wygodne, przez około 5 miesięcy miałem tam stronę i nie było ani jednej awarii. RE: lua.pl - opinie i uwagi - Lionel - 23-01-2008 A właśnie ddl2.pl choć chodzi szybko to ma sporo awarii, mi się zdarzyło że strona 2 dni nie działała a potem były kilku minutowe błędy. RE: lua.pl - opinie i uwagi - Poju - 24-01-2008 Lionel napisał(a):Już wolę lua.pl bo przynajmniej będę mógł odzyskać dane w razie nieporozumienia. Nie będziesz miał, ani ja, ani nikt inny nie miał takiej możliwości, zarówno jak zablokują stronę, ale również jak ją usuną. |