Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
zapłata za stronę - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: zapłata za stronę (/thread-zaplata-za-strone)

Strony: 1 2 3

zapłata za stronę - Nicorrtiss - 11-06-2011

Witam !
Nie wiem czy tutaj można pisać o takich rzeczach, ale czy mieliście problemem z wyegzekwowaniem zapłaty za zrobienie strony.

Bo ja własnie mam taki problem i nie wiem jak wpłynąć na człowieka, żeby dał kasę... zarazie prośby, maile, strasznie sądem, windykatorem i KRD nie pomogły... Co wy robienie w takich sprawach?

RE: zapłata za stronę - Morfeusz_2005 - 11-06-2011

Przestać straszyć i jak był jakiś papierek na to, to zacząć działać.

RE: zapłata za stronę - mateo - 11-06-2011

(11-06-2011, 03:15)Morfeusz_2005 napisał(a): Przestać straszyć.
Ale on nikogo nie straszy Smile

Co do tematu to jeśli masz dowód, że ci wisi to działaj poprzez policję lub sąd.

RE: zapłata za stronę - Nicorrtiss - 11-06-2011

Mam bardzo dużo korespondencji mailowej z której jasno wynika że facet kupuje i akceptuje wszystko co robie... i drugas sprawa kupił stronę przez allegro tyle tylko że na allegro kupił stronę za 260 zł a koniec konców zrobiliśmy za 950 zł.

Ktoś miał podobną sytuację?

RE: zapłata za stronę - mateo - 11-06-2011

Powiem ci na moim przykładzie. Znajoma pożyczyła swojej koleżance 4 kafle, bez umów itp itd. Miała oddać, nie oddała. Niby na poczcie wcieło itp. Dla sądu wystarczyły zeznania świadka zawarci umowy ustnej oraz sms'owe zapewnienia o zwrocie pieniędzy. Zazwyczaj takie sprawy są wygrywane tylko pozostaje jeszcze ściągalność należności. Bo jak ktoś nie chce to nie zapłaci i tak. W w/w sprawie mimo wpisów do KRD i wizyt komornika nie udało się odzyskać ani grosza bo laska mieszka z rodzicami i nic nie mogą jej zrobić pod względem windykacji długu...

RE: zapłata za stronę - Ancik - 11-06-2011

Trzeba odpowiednią umowe spisywwać i nie będzie takich problemow.

RE: zapłata za stronę - Kartofelek - 11-06-2011

Dobry wpier.... działa na wszystko.

RE: zapłata za stronę - Nicorrtiss - 11-06-2011

no dzisiaj wysłałam wezwanie do zapłaty .. zobaczymy, niestety obawiam się, że jak mówicie, że jak nie chce to ni zapłaci i tyle (tym bardziej że koleś siedzi w Anglii)... co do umowy - tak teraz będę spisywać umowę zawsze to dodatkowy papier w razie czego.
A dobry wpie...ol to nigdy nie zaszkodzi Smile

RE: zapłata za stronę - neoh - 13-06-2011

Zrób sobie jakaś 'czarną liste' w necie, napisz wszystkie jego dane, napisz jak cię oszukał itp Tongue

Niewiem czemu czegoś takiego w Polsce nie ma ale ze granicą jak ktoś coś przewini to się go nie chowa (tak jak w Polsce) tylko wszystko jest publiczne. Np. Jeśli ktoś po pijaku wsiadł w auto i zabił drugiego człowieka to jego imię jest w gazecie itp.

RE: zapłata za stronę - Nicorrtiss - 13-06-2011

niby fajnie, ale czy tak można.... mam na mysli ustawe o ochronie danych osobowych?