![]() |
Projekt strony - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale) +--- Dział: Projekty stron (https://www.webmastertalk.pl/forum-projekty-stron) +--- Wątek: Projekt strony (/thread-projekt-strony) |
Projekt strony - waxed - 10-05-2011 witam, Wykonuje projekt strony i chciałbym poznać waszą opinię. Jest to moja pierwsza strona, którą robię dla klienta. Pozdrawiam waxed RE: Projekt strony - mateo - 10-05-2011 Mi się bardzo podoba ![]() RE: Projekt strony - Ancik - 10-05-2011 Witaj, Kolorystyka niezła, ale pobaw się troszkę światłem. Ta gałązka z prawej strony nie pasuje wogóle, tym bardziej taka rozmyta. Typografia leży totalnie, w górnym nagłówku zrobiłeś taką interlinie, że dostaje oczopląsu. Są dwa drogowskazy w przypadku dobierania odpowiedniej interlini, jeden z nich to ustawienie interlinii na wartość od 2-5pt większej od wielkości fontu, a druga zasada to pomnożenie wielkości fontu przez 1.5 i takie też ustawienie interlinii (1.5 zostało zaczerpnięte z druku, poza tym to optymalna wartość ale to już inna historia). Jadąc w dół, ikony są za duże w porównaniu do tekstu w nagłówkach. Jak na górze zrobiłeś za dużą interlinie, to na dole znowu tak ubiłeś że znowu oczopląs ![]() Dlaczego między górą, a dolnymi ramkami jest tak dużo białej przestrzeni? Niby nigdy jej za wiele, ale pod warunkiem, że wszystko tworzy jedną spójną całość ![]() Taka mała sugestia, "zasada trzech kolorów". Teoretycznie na początku im mniej ich mieszasz tym lepiej, ale nie bój się zacząć od trzech. Z uwagi na tematykę strony, brakuje mi tu jeszcze koloru niebieskiego. Tak czy siak, to nie jest konieczność tylko rada ![]() Ogólnie rzecz biorąc jest trochę pusto i bez tej "duszy", ale nie jest najgorzej. Jak wiadomo - diabeł tkwi w szczegółach, jesteś na dobrej drodze, ale tych szczegółów i perfekcji piksela nieco brakuje. Plusik za kolorystykę ![]() Pozdrawiam ![]() RE: Projekt strony - KowR - 15-05-2011 @waxed - Ancik w zasadzie napisał, że jest to niby poprawne, ale sporo temu brakuje by zatykało i otwierało szczęki odwiedzającym. "Jest to moja pierwsza strona, którą robię dla klienta." - a wcześniej jakieś dla siebie robiłeś? RE: Projekt strony - marcinrm5 - 23-06-2011 Mi się podoba ^^ Chętnie bym zakodował takie cacuszko *.* hehe 10/10 Kierujesz się w dobrym kierunku. Kontynuuj to ^^ Masz dobrą passe hehe PzDr RE: Projekt strony - Kartofelek - 30-06-2011 Średnio ![]() 1) Czcionka za mała. Nie na dzisiejsze czasy. Za dużo przestrzeni i za mała nieczytelna czcionka. Może inny krój, ale taka 11 to nie przejdzie. 2) Roślinka z prawej strony - źle wycięta. Nawet w tym pomniejszeniu co dałeś widać białe brudasy ![]() 3) Pusto - nie ma na czym oka zawiesić. Zobacz dolne boxy. Spokojnie możesz je upiększyć 4) Czy ten layout pasuje do tematyki strony? To są tylko rady/czepianie się. Ale zwróć na nie uwagę. RE: Projekt strony - hieroshima - 30-06-2011 (23-06-2011, 21:04)marcinrm5 napisał(a): Mi się podoba ^^ Chętnie bym zakodował takie cacuszko *.* hehe a czy to jest jakaś wielka trudność zakodować to? Bo zareagowałeś tak, jakby to było cudo tak skomplikowane, że nikt na świecie nie potrafiłby tego zakodować... RE: Projekt strony - Radian - 05-07-2011 (30-06-2011, 21:53)hieroshima napisał(a):(23-06-2011, 21:04)marcinrm5 napisał(a): Mi się podoba ^^ Chętnie bym zakodował takie cacuszko *.* hehe Ja to całkiem inaczej odebrałem, że to jest tak fajne że przyjemnością było by zakodować taki lay RE: Projekt strony - PageSEO - 13-07-2011 Dobry pomysł, czyste i czytelne. Jedyne zastrzeżenia mam do tego zboża (o ile to jakieś zboże) po prawej stronie. ![]() |