![]() |
problem z ładowaniem skryptu - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: problem z ładowaniem skryptu (/thread-problem-z-ladowaniem-skryptu) Strony:
1
2
|
problem z ładowaniem skryptu - omxd - 24-04-2011 witam, niestety lightbox i inne skrypty przestają działać w podstronach które ładuję za pomocą ajaxowej funkcji ktora to laduje podstrone do diva w indeksie. W indeksie wszystko dziala jak nalezy.Probowalem oprocz w head zaladowac skrypty bezposrednio w podstronie ale tez nie dziala,Ktos wie jak to zalatwic? RE: problem z ładowaniem skryptu - Kartofelek - 24-04-2011 nie działa, bo nie żyją :} RE: problem z ładowaniem skryptu - omxd - 24-04-2011 (24-04-2011, 05:33)Kartofelek napisał(a): nie działa, bo nie żyją :} to jak je ożywić?;D RE: problem z ładowaniem skryptu - Kartofelek - 24-04-2011 jquery live RE: problem z ładowaniem skryptu - omxd - 24-04-2011 probuje jquery: <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $("#pKlik").click(function() { $("#pWiecej").load("galeria.php").show("normal"); });}); </script> <div id='pKlik'><button>Załaduj stronę</button></div> <div id='pWiecej' style='display:none;'></div> i dalej to samo...czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć coś więcej?siedze na tym od wczoraj i zaraz osiwieje;D RE: problem z ładowaniem skryptu - Pedro84 - 24-04-2011 (24-04-2011, 20:06)omxd napisał(a): probuje jquery:jQuery live! RE: problem z ładowaniem skryptu - omxd - 25-04-2011 jestem phpowcem raczej,z jquery jestem kiepski;( zmąciłem takie cudo niestety ajax w podstronie ma mnie gdzieś;/ <script type="text/javascript"> $('#content').live('click', function(){ $('#action').load('galeria.php', $(this).serializeArray()); }); </script> co robie nie tak? pozdrawiam RE: problem z ładowaniem skryptu - Kartofelek - 25-04-2011 nie tak. Zresztą dopiero co był o tym temat. Eh. Ostatni raz: Elementy które JUŻ są na stronie mają podpinane zdarzenia za pomocą click, mouseover, bind itp. Elementy których jeszcze nie ma, ale będą - tym podpina się za pomocą live lub delegate. W ten sposób podpina się większość zdarzeń, ale czasami trzeba kombinować - np w przypadku fancyboxa, którego niektórzy podpinają za pomocą live i mouseover. Żaden z twoich skryptów nie jest prawidłowy, bo nie pokazuje tego co dopiero będzie. Skoro ładujesz obrazki, mniewam że pewnie Kod: $('.costam a).live({ To tylko prosty wzór, sam musisz pokombinować. RE: problem z ładowaniem skryptu - omxd - 25-04-2011 niestety poległem... pisze w php jquery to troche dla mnie czarna magia przeszukałem całe google i nie znalazłem rozwiązania.Wiem ,że nie o to chodzi w tym forum i sam wole sam do czegoś dojść ale mam krótki termin a przez to stoje w miejscu...czy jesteś wstanie podać rozwiązanie albo chociaż jeszcze jakaś wskazówke? z góry dzięki. pozdrawiam RE: problem z ładowaniem skryptu - Pedro84 - 25-04-2011 Już nic jaśniejszego niż to co podał Ci kartofelek nie istnieje... |