![]() |
Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu (/thread-wy%C5%9Brodkowanie-bannera-i-problem-z-menu) Strony:
1
2
|
Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - MartinTcV - 23-04-2011 RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - fisiuxxx - 23-04-2011 Jeżeli chcesz, by po najechaniu na obrazek pojawiał się inny obrazek, robisz w ten sposób: Przykładowo: Kod: #button2 { } RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - Kartofelek - 23-04-2011 I jest to zły sposób ![]() RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - MartinTcV - 23-04-2011 No dobra poszukam, ale teraz bardziej problem, co mam złego napisane w kodzie HTML, że te obrazki od menu się nie wyświetlają? RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - Kartofelek - 24-04-2011 .buttony {wszystkie) są blokowe. Ok - to dobrze. Ale one nie mają overflow:hidden, a ich zawartość jest pusta (pusty link). Więc się nie wyświetlają. Daj im overflow:hiden RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - MartinTcV - 24-04-2011 Dobra. Teraz mam coś takiego. Kod HTML Kod: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" Kod CSS Kod: .html, .main { A nadal jest tak samo ;/ Obrazki się nie wyświetlają, banner jest całkiem po lewej... Gdybym miał jakiś szablon ze stylami, na którym mógłbym się wzorować to jakoś bym sobie poradził. RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - Kartofelek - 25-04-2011 Zacytuję wielkiego mędrca, którego każdy powienien znać: ".buttony {wszystkie) są blokowe. Ok - to dobrze. Ale one nie mają overflow:hidden, a ich zawartość jest pusta (pusty link). Więc się nie wyświetlają. Daj im overflow:hiden " Czemu wstawiasz div w link? To jest złe. Przeczytaj raz jeszcze co ci napisałem i zastosuj się do tych rad. div id="button" itp powinien mieć dodatkowo overflow:hidden. Tracę w wiarę w internet ![]() RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - MartinTcV - 25-04-2011 No dałem przecież buttonom overflow:hidden. Bynajmniej tak mi się wydaje ![]() W zawartości dałem diva, bo jakiś odnośnik musi chyba być. Jak mam to umieścić? Nigdzie nie mogę tego znaleźć, bo każdy tworzy menu przy użyciu CSS; używa z tego tła, obramowań, tekstu itp., a mało kto używa poprostu obrazków. RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - Kartofelek - 25-04-2011 miales tak: <li><div class="button2"><a href="#"></a></div></li> masz tak: <li><a href="#"><div class="button4"></div></a></li> Oba są złe. Powinno być tak: <li><a href="xxxx">Nazwa linka</a></li> Resztę już napisałem powyżej. Poczytaj sobie o overflow:hidden; text-indent; display:block. I nawet nie musisz szukać po necie, bo setki razy na tym forum pisałem o identycznym problemie RE: Wyśrodkowanie bannera i problem z menu - MartinTcV - 25-04-2011 Aha ![]() ![]() A skąd będzie wiadomo jaki obrazek ma iść do jakiego linka? Skoro nigdzie nie ma diva? ;( |