![]() |
Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? (/thread-jaki-program-najlepszy-do-html-xhtml) Strony:
1
2
|
Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - glohard - 22-04-2011 Witam jaki program proponujecie na początek do projektowania prostych stron w XHTML? RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - mateo - 22-04-2011 notepad++ RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - Sosna - 22-04-2011 Zdecydowanie popieram przedmówcę notepad++ prosty edytor kolorujący składnie z kilkoma innymi ułatwieniami, to właściwie ulepszona wersja notatnika, przez co jest szybki a jego użytkowanie jest bardzo proste i przyjemne. RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - peleX - 28-04-2011 Sprawdziłem już wiele darmowych i płatnych narzędzi i mój wybór też jest jeden: Notepad ++ ![]() Swego czasu przepadałem za EditPlusem, ale obecna wersja zupełnie mi nie pasuje. Potem pisałem w Zendzie, ale jest dobry do PHP a nie HTML'a Następnie testy wszelakiego darmowego softu na rynku, na dłuższą chwilę zawarłem związek z Aptana Studio, ale to nie było to ![]() W końcu pogodziłem się z notepadem i działamy razem do dziś ![]() RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - Kartofelek - 28-04-2011 psPad, Notepad++, Aptana z dodatkiem dla php, netBeans - ten ostatni baaaardzo dobry dla php płatne: phpStorm :} - zjada wszystkie powyższe razem wzięte a po strawieniu idzie spać. Nieco drogi, ale jakość pisania powala. Przynajmniej dla mnie jako frontendowca ![]() RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - Pedro84 - 28-04-2011 (28-04-2011, 13:45)Kartofelek napisał(a): płatne: phpStorm :} - zjada wszystkie powyższe razem wzięte a po strawieniu idzie spać. Nieco drogi, ale jakość pisania powala. Przynajmniej dla mnie jako frontendowcaA ja bym powiedział, żeby najpierw zassał demo jak coś, mnie ten phpStorm nie przekonuje całkowicie. RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - Kartofelek - 28-04-2011 Nie no wiadomo że to kwestia przyzwyczajenia. Po prostu dla mnie najlepiej ze wszystkich wspiera standardy + jak się go ustawi to właściwie wszystko idzie z automatu. Pisanie styli to 1/2 klawisze i całość gotowa, podpowiada ścieżki do grafik, ich wymiary itp. Niby pierdoły prawda? Ale jak mi tego brakuje u konkurencji. Np. Taki Komodo Edit - baardzo fajny edytor. Naprawdę. Ale gdy klikam na grafikę w drzewie strony to powinien mi albo to wstawić do kodu, albo pokazać podgląd, a nie otwierać jej źródło. Znowu - pierdoła. A jak bardzo wkurzająca. Z drugiej strony taki Notepad++ jest bardzo fajny. Szybki, mało zajmuje itp. Ale nie pokazuje błędnej składni, literówek itp, przez co bardzo często w setnym projekcie przemykają jakieś pierdoły typu "display:bloc" czy podobne. Kwestia wypróbowania wszystkich i znalezienia sobie swoich ulubieńców. Osobiście używam właśnie phpStorm + Notepada++ do szybkiej robotki. Plus ten ostatni idealnie sprawdza się jako edytor w FileZilla RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - K0nio - 28-04-2011 a czemu nie pojawił się program firmy Adobe - Dreamweaver , sam zarzynam przygodę z tworzeniem stron i kilku znajomych właśnie ten program polecało a póki co nikt o nim nie wspomniał ;D RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - hieroshima - 28-04-2011 Z prostego powodu, cena CS5 waha się w granicach 1500 zł. Po co mam płacić za coś prawie 2000zł jak mam notepada za darmo? RE: Jaki program najlepszy do HTML/XHTML? - mateo - 28-04-2011 Ja uważam, że te płatne programy są nic nie warte... Dają tylko tylko kilka mało potrzebnych funkcji przy zaawansowanych projektach, gdzie każdy programista/koder sam potrafi pisać kod... |