![]() |
Zakodowanie layoutu - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Zakodowanie layoutu (/thread-zakodowanie-layoutu) Strony:
1
2
|
Zakodowanie layoutu - Nidils - 09-04-2011 RE: Zakodowanie layoutu - Kartofelek - 09-04-2011 Najlepsze jest "czytaj więcej". Próbuj próbuj =]. Od tego właśnie się zaczyna. Jak to pociąć? Photoshop + notepad++ wystarczą. Plus odpowiednia wiedza. RE: Zakodowanie layoutu - KeeL - 09-04-2011 (09-04-2011, 15:07)Kartofelek napisał(a): Najlepsze jest "czytaj więcej". Autorowi raczej chodziło o tą odpowiednią wiedzę. Potnij tak byś dał radę to zakodować. Próbuj kilka razy a na pewno w końcu Ci wyjdzie tak jak chcesz. RE: Zakodowanie layoutu - Nidils - 09-04-2011 (09-04-2011, 15:07)Kartofelek napisał(a): Najlepsze jest "czytaj więcej". O co Ci chodzi z tym czytaj więcej, co z tym nie tak? To może ktoś by mi podpowiedział jak wyciąć/zakodować te boxy. Czy wyciąć cały prostokąt z boxami + tłem za boxami czy samo tło i boxy wyciąć? RE: Zakodowanie layoutu - Pedro84 - 09-04-2011 (09-04-2011, 15:25)Nidils napisał(a):O co? Że strasznie czytelne jest(09-04-2011, 15:07)Kartofelek napisał(a): Najlepsze jest "czytaj więcej". ![]() Jeśli mają być równe na wysokość, ja bym się nie bawił i po prostu zrobił je jako tło danego elementu. RE: Zakodowanie layoutu - Kartofelek - 09-04-2011 Tego wlasnie nie lubie w PS. Strasznie kiepsko obsługuje czcionki ![]() Nawet Clear Type nie powiada czy tabulatorów ;/ Jeżeli nie masz żadnego doświadczenia, to ciężko będzie ci pomóc. Ogólnie może zainteresować cię coś na wzór <div> <div class="center"> </div> </div> gdzie center centruje ci treść w poziomie, a ten obejmujący to dany poziomy "pasek" RE: Zakodowanie layoutu - Nidils - 09-04-2011 Aż taki zielony nie jestem, poczytałem sobie troszkę poradników i zrobiłem już treść strony i robię CSS tylko pytam o wskazówki jak to najprościej zrobić. Pytanie jeszcze takiego typu powiedzmy, że jakoś zakoduje środek tej strony, ale jak zrobić, żeby lewa i prawa strona powtarzała kawałek obrazka w zależności od rozdzielczości danego użytkownika? RE: Zakodowanie layoutu - Kartofelek - 09-04-2011 "Aż taki zielony nie jestem, poczytałem sobie troszkę poradników i zrobiłem już treść strony i robię CSS tylko pytam o wskazówki jak to najprościej zrobić." i jeszcze jeden cytat: " Ogólnie może zainteresować cię coś na wzór <div> <div class="center"> </div> </div> gdzie center centruje ci treść w poziomie, a ten obejmujący to dany poziomy "pasek" " RE: Zakodowanie layoutu - asd5 - 10-04-2011 to powinno iść chyba na bazar, bo Pan nie oczekuje chyba wskazówek, które naprowadzą go na odpowiedni trop, tylko frajera, który zrobi za niego robotę. Nooo chyba, że źle wnioskuje z wypowiedzi autora. Nie ma jednego prostego sposobu na pocięcie strony, każdy ma swój sposób, który dla niego jest najłatwiejszy. Ty znajdź swój. RE: Zakodowanie layoutu - Nidils - 10-04-2011 (10-04-2011, 15:12)asd5 napisał(a): to powinno iść chyba na bazar, bo Pan nie oczekuje chyba wskazówek, które naprowadzą go na odpowiedni trop, tylko frajera, który zrobi za niego robotę. Nooo chyba, że źle wnioskuje z wypowiedzi autora. No jednak mylisz się, nie szukam parobka. |