![]() |
Problem z css w Chrome - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Problem z css w Chrome (/thread-problem-z-css-w-chrome) |
Problem z css w Chrome - hexel - 04-04-2011 Witam, kochani, walczę z tym już parę ładnych dni i jeśli nie będzie ktoś łaskaw mi z tym odrobinę pomóc, nie dam sobie rady. Postawiłem joomle 1.6 i próbuję dostosować do swoich potrzeb gotowy template. Chodzi o rozwijane menu na stronie głównej. Kod css wygląda tak: /* Drop-down menu */ .ulwrapper { display: none; position: absolute; padding:15px 0 0 0; z-index:350; margin:69px 0 0 -17px !important; left:0; top:0; zoom:1; width:100%; background:url(../images/drop_bg.png) 0 0 no-repeat; width:199px } .footer .ulwrapper, .first .ulwrapper { display: upper; position: absolute; padding:15px 0 0 0; z-index:350; left:0; top:-440px; zoom:1; width:100%; margin:69px 0 0 -17px; background:url(../images/drop_bg.png) 0 -12px no-repeat; padding:0; width:199px; } .ulwrapper .ulwrapper { left:100%; top:0px; margin:0 !important; background:url(../images/drop_bg.png) 0 -12px no-repeat; padding:0 } .ulwrapper ul{ padding:0 0 3px 0 !important; margin:0 !important; position:relative; width:199px} .ulwrapper ul li{ list-style:none;} .parent .ulwrapper ul li, .parent .ulwrapper ul li a, .parent .ulwrapper ul li a strong{ float:none ; height:auto ; color:#fff ; font-size:14px; font-weight:normal ; background:none ; text-transform:uppercase; width:199px } #body .parent .ulwrapper ul li a, #body .parent .ulwrapper ul li a strong { } #body .parent .ulwrapper ul li a:hover, #body .active_tab2 > a strong, .active > a { color:#fff ; background:#5bd0ff } .parent .ulwrapper ul li { } .parent .ulwrapper ul li a strong{ padding:14px 0 12px 0 !important; display:block !important; font-weight:normal !important;height:1%; text-align:left !important; font-size:14px} .ulwrapper ul li a{ padding: 0 !important; background:none !important} .ulwrapper ul li a:hover, .ulwrapper ul li.active > a{ color:#fff !important; display:block; background:#6d1212 !important} .ulwrapper ul li a:hover strong{ color:#fff !important; font-weight:normal !important;} /* EOF Drop-down menu */ Problem jest w : display: upper; ja wiem, że coś takiego jak upper ![]() Jeśli dam np. inline-block, albo block to w każdej przeglądarce menu się wyświetla zaraz po wejściu na stronę jako rozwinięte. Ale pod chrome jak najadę na menu myszką i później zjadę poza jego obszar menu już się nie uaktywni. W ie i FF się uaktywnia nawet po najechaniu i zjechaniu (tylko, że jest już rozwinięte zaraz po wejściu na stronę). Chciałbym uzyskać taki efekt, żeby we wszystkich przeglądarkach IE, FF i Chrome menu nie rozwijało się zaraz po wejściu na stronę, tylko po najechaniu na pozycję menu. Próbowałem już z różnymi parametrami: block, inline, none, table, inherit. Bardzo przepraszam, jeśli coś niejasno lub źle opisałem. Uczę się dopiero całego zagadnienia, potrzebne mi to do szkoły na informatykę. Jeśli ktoś będzie mógł coś mi pomóc będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję ![]() |