Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Anubis-Team - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale)
+--- Dział: Projekty stron (https://www.webmastertalk.pl/forum-projekty-stron)
+--- Wątek: Anubis-Team (/thread-anubis-team)

Strony: 1 2

Anubis-Team - Smigol - 12-01-2011

Witam, mam do przedstawienia stronę o tematyce hackingu, którą jest www.anubis-team.pl, znajduje się już na niej kilka artykułów, cały czas jest dopracowywana graficznie i dlatego przychodzę tutaj, żeby zapytać was o opinię na temat tej strony (jestem na tak, jestem na nie), jak prezentuje się od strony graficznej itp. Czekam na odpowiedzi ;].

RE: Anubis-Team - Ancik - 12-01-2011

Witaj,

Ogólnie rzecz biorąc, projekt od strony graficznej jest słaby.
Pierwsze co rzuca się w oczy, to zbyt przyciągające i rażące tło strony. Na twoim miejscu, zrobiłbym to tło w kolorach czarno białych i zmniejszył jego krycie, żeby było mniej widoczne. Wtedy trzeba by jeszcze narzucic jakąś delikatną ramkę wokół tego i sądzę, że wyglądałoby lepiej. Przez obecne tło, czcionka jest niewidoczna, ono powinno byc delikatnym dopełnieniem, a nie odciągac uwagi od najważniejszego, czyli treści.

Stopkę rozciągnij na całą szerokośc tego kontenerka strony, niech nie zajmuje tyle miejsca.
Co do tego okrągłego menu, to pamiętam z poprzedniego posta, że sporo się nad nim namęczłeś co pewnie znaczy, że bardzo go chcesz. Powiedzmy więc, że jest dopuszczalne Wink.

Najgorzej wypadła moim zdaniem częśc, w której prezentujesz treśc. To koło jest w ogóle niepotrzebne i źle wygląda. Sam ten text nawołujący do współpracy, zrobiłbym w jakichś kolorach bardziej przyciągających uwagę i może jakoś bardziej go wyeksponował Wink.

Pozdrawiam.

RE: Anubis-Team - Smigol - 13-01-2011

Dziękuję za użyteczną opinię, też sądzę, że tekst jest trochę nieczytelny dlatego zajmę się tym tłem, co do menu mi się tam podoba, ale chodzi o to żeby podobało się innym, a tu już decyduje gust, okrągły kontener zrobiłem z ciekawości, żeby zobaczyć jakby to wyglądało, jak nie będzie się podobać to go usunę i wrócę do starego pomysłu. Jest jeszcze jedna kwestia, ciekawi mnie czy strona rozjeżdża się pod IE 8, bo w Firefoksie wszystko okej, ale chciałbym żeby działała poprawnie na wszystkich przeglądarkach, no i na tym zakończę ten post.

RE: Anubis-Team - Ancik - 13-01-2011

Sprawdziłem pod IE 8, i niestety rozjeżdża się Wink

Tego się obawiałem, pewnie menu z prawej strony i w dodatku na stronie, no cóż muszę nad tym popracować ;]. Wiem już o co chodzi, że rozjeżdża się na IE, powodem jest prawdopodobnie position, lub pusta tabelka czyli taki myk, który pozwolił mi umieścić diva na środku nad stroną nie wjeżdżając na stronę. W FF to działa, ale IE tak jak zawsze ;].

RE: Anubis-Team - www.skrypty.pro - 13-01-2011

i w operze też jest katastrofa wszystko na siebie nachodzi. A co do strony to zostało już wszystko wyżej napisane

RE: Anubis-Team - nst - 13-01-2011

Tak to wygląda.

No to lebioda troszkę, u mnie też, ale już mam pomysł jak to naprawić ;].

RE: Anubis-Team - Ancik - 13-01-2011

Powodzenia Wink

RE: Anubis-Team - www.skrypty.pro - 14-01-2011

Taka mała podpowiedź możesz np zastosować różne arkusze dla różnych przeglądarek jeśli nie dasz rady zrobić w jednym by wszędzie było ok