![]() |
Problem z rozjeżdżającą się stronka - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: Problem z rozjeżdżającą się stronka (/thread-problem-z-rozjezdzajaca-sie-stronka) Strony:
1
2
|
Problem z rozjeżdżającą się stronka - Lampek - 07-01-2011 RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Ancik - 07-01-2011 Witaj, Nauczcie się wreszcie zawsze podawac linki do stron. Bez tego nikt nie jest w stanie Ci pomoc. Pozdrawiam. RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Lampek - 07-01-2011 (07-01-2011, 04:30)Ancik napisał(a): Witaj, Przecież jest napisane "Tu adres stronki. Klik" RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Ancik - 07-01-2011 Wybacz, moje przeoczenie ![]() ![]() Podejrzyj stronę pod firebugiem. Problem tkwi w tym, że logo, menu i treśc pozycjonujesz absolutnie. Usuń position absolute z tych 3 deklaracji i powinno byc dobrze. Pozdrawiam. RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Lampek - 07-01-2011 (07-01-2011, 04:47)Ancik napisał(a): Wybacz, moje przeoczenie Teraz to się w ogóle rozjechało :p RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Ancik - 07-01-2011 Z tego co widze, to teraz jest dobrze bo przynajmniej firebug podświetla dobrze kontenery. Jeżeli ma to wyglądac tak, że to zdjęcie na środku ma zawierac całą treśc strony, to problem tkwi w tym, że divy grid1, grid2 i grid3 mają ustawioną szerokośc na całe okno przeglądarki. Wystarczy, że ustalisz ich szerokośc na szerokośc równą zdjęciu i wyśrodkujesz. Wtedy wszystko będzie dobrze. RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Lampek - 07-01-2011 (07-01-2011, 05:12)Ancik napisał(a): Z tego co widze, to teraz jest dobrze bo przynajmniej firebug podświetla dobrze kontenery. Jeżeli ma to wyglądac tak, że to zdjęcie na środku ma zawierac całą treśc strony, to problem tkwi w tym, że divy grid1, grid2 i grid3 mają ustawioną szerokośc na całe okno przeglądarki. Wystarczy, że ustalisz ich szerokośc na szerokośc równą zdjęciu i wyśrodkujesz. Wtedy wszystko będzie dobrze. Może to będzie tępe pytanie z mojej strony ale jestem świeży w css ![]() RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Ancik - 07-01-2011 Po pierwsze, przenieś diva "grid3" tak aby znajdował się wewnątrz diva "container_16".Nastepnie sprawdź szerokośc zdjęcia. Potem stwórz takią deklaracje w CSS .container_16 { width: szerokośczdjęcia px; margin-left: auto; margin-right: auto;}. Myślę, że to powinno pomóc ![]() RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Lampek - 07-01-2011 (07-01-2011, 05:33)Ancik napisał(a): Po pierwsze, przenieś diva "grid3" tak aby znajdował się wewnątrz diva "container_16".Nastepnie sprawdź szerokośc zdjęcia. Potem stwórz takią deklaracje w CSS .container_16 { width: szerokośczdjęcia px; margin-left: auto; margin-right: auto;}. Teraz tez się rozpadło możesz zobaczyć jak coś, kurcze jak mnie denerwują takie błędy na koniec roboty:p RE: Problem z rozjeżdżającą się stronka - Ancik - 07-01-2011 Nie zrobiłeś tego co napisałem. Nie nadałeś divowi .cointainer_16 szerkości zdjęcia. Pozatym div grid3 nadal nie zawiera się w divie container_16. |