Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
TopWebFestival.pl - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: TopWebFestival.pl (/thread-topwebfestival-pl)

TopWebFestival.pl - TopWebFestival - 23-12-2010

Witam,
Ostatnio stworzyłem stronę www.TopWebFestival.pl,
jest to mój 1 trochę poważniejszy projekt, jednakże jestem osobą początkującą, chciałem się zapytać co jeszcze mogę zrobić na stronie, a może co warto zrobić, czy stronie czegoś brakuje, oraz jak napisać mape strony bo narazie z pozycjonowaniem cienko.
TopWebFestival to strona, która ma na celu wyłonienie najlepszych stron internetowych spośród zgłoszonych poprzez ich autorów, wszystko odbywa się metodą głosowania przez internautów w sondzie sms-owej.

RE: TopWebFestival.pl - www.skrypty.pro - 24-12-2010

Hmy ja bym proponował zmienić baner (jakoś napis z wordarda do mnie nie przemawia) tą żółtą czarną belkę i ogólnie kolorystykę na bardziej przyjemną dla oka.

RE: TopWebFestival.pl - przemooomax - 24-12-2010

jak dla mnie to będzie falstart, poniewarz jeżeli jesteś początkujący to nie zrobisz dobrej strony, a jedyne co źle robiłeś to zajołeś przydatną domenę Wink

RE: TopWebFestival.pl - TopWebFestival - 24-12-2010

Co do wordarta to raczej zły pomysł myśle ponieważ strona jest kierowala do osób mających swoje strony internetowe czyli znających te grafiki na pamięć i trochę prymitywne wyda się mieć wordarta na stronie. Co do kolorystyki możliwe, że można by zmienić... nawiązuję trochę do popularnej strony demotywatory.pl mi się podoba ale może mam specyficzny gust.

RE: TopWebFestival.pl - Kartofelek - 24-12-2010

No nie wiem. Z jednej strony istnieje masa naprawdę zarąbistych stron ala CSS-gallery, na których są takie rankingi ZA DARMO. Z drugiej strony dzisiejsze czasy nie mogą narzekać na liczbę głupoli w internecie. Może mimo kiepskiej oprawy graficznej i konieczności słania SMS jakiś "frajer" da się na to nabrać?

RE: TopWebFestival.pl - TopWebFestival - 24-12-2010

Ja liczę raczej mniej na frajerów... tutaj ludzi ma przyciągać "a szczególnie webmasterów w wieku do 18 lat" to że za darmo ich strona dostaje treść sms oraz numer 5 cyfrowy , koszt smsa to tylko 1zł + vat ... jak by to trochę poszło w net... jakaś dobra reklama... to nawet sami autorzy stron powinni na siebie głosować, a poza tym strony fanowskie różnych osób istnieją a jak są to "wielcy" fani danej osoby to też nie powinni opuścić strony w potrzebie. I tutaj głównie na takich ludzi liczę a darmowa reklama dla stron, które się zgłoszom nikomu nie zaszkodzi a co najwyżej zwiększy o pare % liczbe odwiedzin danej strony.

RE: TopWebFestival.pl - Kartofelek - 25-12-2010

Laj musi być więc pro, + ranking musi być znany. Długa i ciężka przed tobą droga. Ale powodzenia.

RE: TopWebFestival.pl - TopWebFestival - 25-12-2010

Ranking i wszystko mam już gotowe, wszystkie skrypty napisane itp ranking smsowy jest wyświetlany na żywo z opuźnieniem 120sekund
Tylko na początek potrzebuję chociaż tych 25-35 stron które weźmie udział a jak narazie to są jednostki;/ Jeśli ktoś by miał ochotę zapraszam www.TopWebFestival.pl, udział 100% darmowy, nic nie tracisz a jedynie możesz zyskać free reklamę

RE: TopWebFestival.pl - Pedro84 - 25-12-2010

Teksty typu
Cytat:Organizowany przez nas festival nie jest żadnym konkursem, nie jest niczym pokryty, nie dajemy też żadnej pewności co do jego obecności w przyszłości ! Jest to zwykła sonda, w której badamy zdanie internautów, co do stron internetowych.
nie zachęcą nikogo. No to po co to istnieje?

RE: TopWebFestival.pl - TopWebFestival - 25-12-2010

po to to istnieje, że gdyby był to konkurs trzeba zgłosić to do urzędu jeśli były by to konkurs tajny lub z nagrodami potrzebna była do osoba która sprawowała nadzór nad głosowaniem a sory... Opłacenie takiej osoby to koszt około 4-7tys zeta jak narazie nie chciałbym wpłacać na projekt, który być może nie ma przyszłościSmile
a ten cytat to poprostu zabezpieczenie mnie, przed sądem, tak jestem w 100% bezpieczny nikt niczego nie może mi zarzucić

edit:
Dostałem od pewnej osoby propozycje współpracy, osoba zaoferowała mi, że przerobi stronę żeby była milsza dla oczu oraz wzbogaci ją o kilka żeczy, których ja bym nie potrafił... Jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie bo narazie zaoferowała darmową pomoc Wink także zobaczymy