![]() |
Problem z ładowaniem strony we flash - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Grafika, Flash, multimedia (https://www.webmastertalk.pl/forum-grafika-flash-multimedia) +--- Wątek: Problem z ładowaniem strony we flash (/thread-problem-z-ladowaniem-strony-we-flash) Strony:
1
2
|
Problem z ładowaniem strony we flash - adrian13200 - 08-12-2010 Witam zrobiłem stronę we flash i mam taki oto problem. Po włączeniu pojawia się białe tło i pisze "trwa ładowanie strony " a po jakimś czasie startuje strona a preloader zaczyna gdzieś od 60% lecieć. usunąłem muzykę ze strony oraz preloader i dalej to samo więc to nie ich wina chyba. kod html był generowany za pośrednictwem flasha więc sam go nie pisałem więc tam też błędu raczej nie ma... proszę o pomoc RE: Problem z ładowaniem strony we flash - Engine - 08-12-2010 Raczej to nie problem publikacji flasha do html-a, tylko funkcji preloader której użyłeś. Powiedz mi jak w jakim AS robisz? RE: Problem z ładowaniem strony we flash - adrian13200 - 08-12-2010 AS 2.0 . co z tym zrobić?? korzystałem z kursu video jeśli chodzi o pisanie AS i szukałem błedu i nie znalazłem http://www.projekpmdk.yoyo.pl/ oto strona RE: Problem z ładowaniem strony we flash - Engine - 08-12-2010 Podaj kod loadera. ----------------- To może inaczej: zapewne stosujesz loader połączony z plikiem głównym. A to jest błąd bo on się pokaż aż plik załaduje się w pewnym stopniu. Kod: stop(); polePreloadera - odpowiada za pole liczbowe okno_mc - to twój mc do którego ładujesz plik strony, pamiętaj o nazwie w instance te preloader ładuje plik główny. Sam preloader mało zajmuje i nie zacznie wczytywać nic dopóki przeglądarka sama go nie wczyta kompletnego. RE: Problem z ładowaniem strony we flash - adrian13200 - 09-12-2010 czyli mój jest zly? w pierwszej klatce mam cos takiego ile_jest_zaladowane = Math.round(this.getBytesLoaded()); ile_zajmuje_calosc = Math.round(this.getBytesTotal()); procent = ile_jest_zaladowane/ile_zajmuje_calosc; ladowanie_grafika._width = procent*208; ladowanie_tekst = Math.round(procent*100) + "%"; if (ile_jest_zaladowane == ile_zajmuje_calosc) { gotoAndPlay (3); } a w drugiej gotoAndPlay(1); i ladowanie_grafika jest pasek ladowania zmieniony na klip filmowy i tak podpisany a ladowanie_tekst to odpowiednio podpisany tekst dynamiczny od procentow i ma potem przejsc do klatki trzeciej gdzie zaczyna stronka. prosze o pomoc bo się zgubiłem gdzie ma być ten preloader i wogóle. wszystko jest w jednym pliku swf wsadzone czyli strona i preloader RE: Problem z ładowaniem strony we flash - Engine - 09-12-2010 Twój kod jest poprawny, ale to jest urok tego preloadera. Zastosowanie MovieClipLoader jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem. Pliki niech będą oddzielnie. W jednym pliku zapisz sobie preloader (wymiary sceny takie same jak plik strony) umieść na nim kod który podałem (wszystko w jednej klatce), umieść też na scenie MC (w lewym górnym rogu) i daj mu w instance okno_mc . Plik strony zapisz już bez preloadera, nazwij go strona.fla, publikuj (stworzy się plik strona.swf), plik strona.html jest nie potrzebny. łatwe nie ![]() RE: Problem z ładowaniem strony we flash - adrian13200 - 09-12-2010 czyli mam mieć dwa pliki swf jeden z preloaderem a drugi ze strona? i w index.html mam umieścić to? bo ja generuje sobie w flashu ten plik html bo jakoś nigdy sie sam nie nauczyłem osadzać samemu swf ![]() RE: Problem z ładowaniem strony we flash - Engine - 09-12-2010 Plik z preloaderem nazwij sobie index.fla, publikuj (stworzą się index.swf i index.html) okno_mc do niego ładuje się plik strony. RE: Problem z ładowaniem strony we flash - adrian13200 - 09-12-2010 rozmiar okno mc jest bez znaczenia czy ma miec wymiary strony tj. 960x540 pikseli? RE: Problem z ładowaniem strony we flash - Engine - 09-12-2010 Wiesz co zamiast pytać to byś spróbował na początku. Bez znaczenie. Mc może być pusty. |