Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Dodaj do koszyka itp - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Programowanie, Bazy danych (https://www.webmastertalk.pl/forum-programowanie-bazy-danych)
+--- Wątek: Dodaj do koszyka itp (/thread-dodaj-do-koszyka-itp)

Dodaj do koszyka itp - fafor - 07-12-2010

Witam, na dzien dobry powiem, ze nigdy nie mialem stycznosci z php.
Chcial bym zrobic strone sklepu z artykulami gdzie mozna "dodawac do koszyka, usuwac i ostatecznie przejsc do opcji kup"
Moze ktos zna jakis poradnik dla totalnych amatorow php? Sam szukalem ale nic w miare prostego nie znalazlem.

RE: Dodaj do koszyka itp - Pedro84 - 07-12-2010

Nie ma. I jeśli nie potrafisz PHP to sobie odpuść, to zabezpieczone to nie będzie, a do złamania bardzo proste.

Na początek poucz się konkretnie PHP (nacisk na sesje, bezpieczeństwo), potem baza danych.

RE: Dodaj do koszyka itp - KeeL - 07-12-2010

Nie ma takowego, ale w książce PHP i MySQL tworzenie stron WWW jest rozdział poświęcony takiemu skryptowi.

Pamiętam jak dziś jak stawiałem pierwsze kroki z tą książką i z małą pomocą kilku osób z forum, miedzy innymi tego użytkownika wyżej Smile

RE: Dodaj do koszyka itp - mateo - 07-12-2010

Niedawno pisałem taki skrypt pod swój sklep Smile chętnie odsprzedam.

RE: Dodaj do koszyka itp - fafor - 08-12-2010

(07-12-2010, 14:15)Pedro84 napisał(a): Nie ma. I jeśli nie potrafisz PHP to sobie odpuść, to zabezpieczone to nie będzie, a do złamania bardzo proste.

Na początek poucz się konkretnie PHP (nacisk na sesje, bezpieczeństwo), potem baza danych.

Do zlamania? A co tutaj lamac? dlaczego kots mial by mi sie wlamywac gdziekolwiek?

RE: Dodaj do koszyka itp - KeeL - 08-12-2010

(08-12-2010, 16:38)fafor napisał(a):
(07-12-2010, 14:15)Pedro84 napisał(a): Nie ma. I jeśli nie potrafisz PHP to sobie odpuść, to zabezpieczone to nie będzie, a do złamania bardzo proste.

Do zlamania? A co tutaj lamac? dlaczego kots mial by mi sie wlamywac gdziekolwiek?
A choćby z nudów, albo żeby po spamować, bez dobrego zabezpieczenia moment byś miał spamu.

RE: Dodaj do koszyka itp - Pedro84 - 08-12-2010

(08-12-2010, 16:38)fafor napisał(a):

Setki powodów. Jakby wszyscy mieli takie nastawienie to syfu w aplikacjach byłoby pełno.

Bezpieczeństwo to podstawa, choć kwestia olewana przez wielu "programistów".

RE: Dodaj do koszyka itp - fafor - 08-12-2010

nie przyszlo mi do glowy nawet, ze ktos mogl by mi sie wlamywac i robic jakis burdel w koszykach, chyba sobie odpuszcze z tym jednak bo skomplikowane sie wydaje

RE: Dodaj do koszyka itp - www.skrypty.pro - 09-12-2010

Jeśli nie miałeś styczności z php to nie ma sensu się za to brać. Jest wiele gotowych skryptów do kupienia za niewielkie pieniądze Wink Oczywiście nauka PHP nie zaszkodzi i na pewno nie raz taka wiedza się przyda.