![]() |
Odnośniki - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Odnośniki (/thread-odno%C5%9Bniki) |
Odnośniki - elektryczna - 16-11-2010 Dopiero xHTML zajmuje się 2 dni xD Więc jestem początkująca. Mam problem zrobieniem odnośników, chodzi mi o takie, jakie są na stronie www.darek95.cba.pl Jest tam Home, News, O mnie itd. I jak takie coś mogę zrobić, że po kliknięciu w button, przekierowuje mnie na odpowiednią stronę? RE: Odnośniki - Marcin - 16-11-2010 Wygląd i zachowanie zrobione jest w CSSie, tak więc potrzebujesz też ze 2 dni żeby o tym poczytać ![]() Kod: #navlist a { RE: Odnośniki - elektryczna - 16-11-2010 Ok dzięki wielkie ;D RE: Odnośniki - enerega - 18-11-2010 Aby nie zakladac nowego watku - zdecydowalam sie opisac moj problem tutaj. A wiec: po wpisaniu w menu odpowiednich znacznikow - strona powinna 'smigac' na moim kompie, jednak po kliknieciu na dany dzial wyskakuje komunikat: "Nie odnaleziono pliku Firefox nie może odnaleźć pliku /D:/Ewa/WWW/kontakt.html. * Należy sprawdzić wielkość liter oraz upewnić się, że nazwa pliku nie zawiera literówek lub innych błędów w pisowni. * Należy sprawdzić, czy plik nie został przeniesiony, usunięty lub jego nazwa nie została zmieniona." a wpisane mam to tak: <tr><td class="topm">MENU GŁÓWNE</td></tr> <tr><td class="tlom"> <br> - <a href="index.html">O nas</a> <br> - <a href="aktualnosci.html">Aktualności</a> <br> - <a href="kontakt.html">Kontakt</a> <br> - <a href="galeria.html">Galeria</a> <br> - <a href="ksiega.html">Księga Gości</a> <br> </td></tr> <tr><td class="dolm"></td></tr> i nie mam pojecia juz ani pomyslow co zrobic zeby to dziadostwo zadzialalo... ![]() RE: Odnośniki - Pedro84 - 18-11-2010 1. Używaj BBCode. 2. Stron się nie buduje na tabelach. 3. Break Line nie służy do odstępów, pozycjonowania elementów. Pewnie masz ścieżki złe. RE: Odnośniki - enerega - 18-11-2010 (18-11-2010, 01:19)Pedro84 napisał(a): 1. Używaj BBCode. dziekuje za odpowiedz, czyli rozumiem, ze bledu musze poszukac gdzies na poczatku dokumentu? (komentarz nr 2 i 3 wlasciwie nie zwiazany z moim pytaniem, ale mniejsza z tym...) RE: Odnośniki - ixtab - 18-11-2010 "Firefox nie może odnaleźć pliku /D:/Ewa/WWW/kontakt.html." - to mówi samo za siebie ![]() RE: Odnośniki - enerega - 18-11-2010 (18-11-2010, 01:49)ixtab napisał(a): "Firefox nie może odnaleźć pliku /D:/Ewa/WWW/kontakt.html." - to mówi samo za siebie ehh... dzieki.. no wlasnie istnieje - moge screena zrobic calego folderu, tylko nie wiem czy to ma sens ;/ RE: Odnośniki - ixtab - 18-11-2010 Poproszę ![]() RE: Odnośniki - enerega - 18-11-2010 chlopaki dziala!!!! pogrzebalam troche, ale wyczailam!! problemem bylo to, ze piszac to w edytorze EdHTML i zapisujac automatycznie mi wskakiwalo jako plik z rozszerzeniem .htm, a ja myslalam ze .html, pozmienialam co trzeba i smiga jak wsciekle! ![]() |