Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Przekierowanie i adres strony - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: Przekierowanie i adres strony (/thread-przekierowanie-i-adres-strony)

Strony: 1 2

Przekierowanie i adres strony - x-drivers - 20-10-2010

Witam

Mam taki problem:

Przekierowalem domene poprzez DNS na serwer wszystko dziala ale

wpisujac domene abc.pl przekierowuje mi na serwer i podstrone 123.pl/abc

Czy jest mozliwosc ukrycia nazwy serwera aby po przekierowaniu w pasku adresu pokazywalo abc.pl/index

RE: Przekierowanie i adres strony - Engine - 20-10-2010

Powiedz mi jakiego przekierowania użyłeś?
------------

Już się połapałem o co Ci chodziło. Stwórz subdomenę abc.123.pl, czyli to to samo co 123.pl/abc/index

RE: Przekierowanie i adres strony - x-drivers - 20-10-2010

ok ale w pasku adresu bedzie

nazwa_strony.nazwa_serwera.pl

a nie

nazwa_strony.pl

chodzi o to ze nazwa domeny i nazwa serwera sa rozne

RE: Przekierowanie i adres strony - Pedro84 - 20-10-2010

Opisz od początku co zrobiłeś, bo namieszałeś pewnie nieźle.

RE: Przekierowanie i adres strony - Engine - 20-10-2010

No to jeśli masz domenę jabłka.pl to nie zrobisz z niej gruszki.pl, jeśli chcesz posiadać inną domenę to musisz ją kupić.

Może inaczej, jak masz domenę jabłka.nazwa_serwera.pl a chcesz mieć jabłka.pl to musisz kupić sobie jabłka.pl i podpiąć pod hosting o ile można zależny od hostingu.

RE: Przekierowanie i adres strony - x-drivers - 21-10-2010

ok od poczatku

mam domene aaa.pl w nazwa.pl a serwer mam w az.pl i adres serwera wyglada tak bbb.pl
Domena zostala podpieta pod serwer i przekierowana na katalog aaa.bbb.pl/bbb.pl/aaa

i po wejsciu na aaa.pl widac po wczytaniu strony w pasku adresu aaa.bbb.pl lub bbb.pl/aaa

a ja chcem zmienic aby po wejsciu na strone aaa.pl w pasku adresu pojawilo sie aaa.pl a nie tak jak powyzej

chyba teraz zrozumiecie o co chodzi

cos ala coollink czy cos takiego tylko nie ma skracac linku tylko pokazywac adres.... nie wiem sam czy potrafie to wytlumacvzyc Wink

RE: Przekierowanie i adres strony - ixtab - 21-10-2010

Chyba coś skopałeś... Zrób to od nowa:
1. Przekierowujesz domenę na DNS serwera az.pl
2. W panelu wchodzisz do zakładki odpowiedzialnej za podpinanie domen
3. Wpisujesz tam domenę i wskazujesz katalog na który ma być przekierowana
Powinno działać.
PS. wybrałeś lipny hosting, męczyłem się raz na az.pl ze stroną klienta. Nic nie działało tak jak powinno, obsługa robiła łaskę udzielając informacji a co dopiero działając...
Jesli zrobisz wszystko jak trzeba a to dalej nie będzie działać pisz do administratorów albo wymuś wyświetlanie przez plik .htaccess, ale to będzie "SEO samobójstwo".

RE: Przekierowanie i adres strony - Pedro84 - 21-10-2010

Po prostu podepnij domenę pod hosting.

Popieram ixtab, uciekaj z AZ.pl! Jak najszybciej.

RE: Przekierowanie i adres strony - x-drivers - 21-10-2010

czy;i gdy podepne pod katalog domene na serwerze po wejsciu na strone powinno pokazac sie domena a nie nazwa_serwera.pl/domena ????

to chyba mam cos zle

RE: Przekierowanie i adres strony - Engine - 21-10-2010

1. Podajesz mało informacji. Podaj konkretnie z jakiej domeny na jaką, jaki hosting z jakiego, itd...

2. Pamiętaj zmiana DNS na inny host potrzebuje około 24/h dla poprawnego działania.