![]() |
Pocięcie layout'u - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: Pocięcie layout'u (/thread-pociecie-layout-u) |
Pocięcie layout'u - s87 - 19-10-2010 RE: Pocięcie layout'u - Pedro84 - 19-10-2010 A więc pokaż kod? Powiedz jaki masz problem? Zgadywać mamy? RE: Pocięcie layout'u - s87 - 19-10-2010 Nie no chyba muszę na nowo,chcę to pociąć. Dlatego dałem screen byście mi zaproponowali jak to najlepiej pociąć. RE: Pocięcie layout'u - Pedro84 - 19-10-2010 Nie rozumiem co masz za problem skoro wcześniej pociąłeś i piszesz, że Cytat:jest zgodny ze standardami W3C RE: Pocięcie layout'u - s87 - 19-10-2010 Chodzi o to,że szablon był pocięty i zgodny z W3C, ale kilka dni temu przerobiłem projekt strony w photoshopie i dodałem takie elementy, że lepiej jak na nowo zakoduje to. Tylko ten element wprowadza takie zmiany, że nie wiem jak to zakodować. Dlatego dałem screena i proszę o pomoc. Zasugerowaniu jak to pociąć. Głównie chodzi o element z myszką i kablem oraz plama u góry po prawej. RE: Pocięcie layout'u - beny - 19-10-2010 ten layout z tego co widzę nie ma możliwości rozciągnięcia na wysokości, bo kabel od myszki nie jest powtarzalny... no i druga sprawa, że na szerokości też nie bardzo jest co z nim zrobić - jak miałby wyglądać na monitorze z rozdziałką 1980x1080 px? RE: Pocięcie layout'u - pawelSafiStudio - 19-10-2010 Zgodzę się z z beny. Ja proponuję Ci przerobić jeszcze raz szablon. Schowaj kabel od myszki za content np niech wchodzi za menu. A na samym dole niech wyjdzie spod contentu. Wtedy będziesz mógł dać rozszerzalny content. Pozdrawiam. RE: Pocięcie layout'u - s87 - 20-10-2010 (19-10-2010, 23:54)beny napisał(a): ten layout z tego co widzę nie ma możliwości rozciągnięcia na wysokości, bo kabel od myszki nie jest powtarzalny... no i druga sprawa, że na szerokości też nie bardzo jest co z nim zrobić - jak miałby wyglądać na monitorze z rozdziałką 1980x1080 px? Dokladnie. Tez myslalem nad kablem ,ktory idzie obok kontentu. A moze zrobic tak, zeby od tej plamy u gory szedl kabel NA kontent i szedl idealnie pionowo (przez co bedzie mogl bys powielany) i wtedy na dole zrobic jakis "zawijas" i do myszki go poprowadzic. To jak przerobie to podpowiecie mi jak to pociac ladnie wtedy. RE: Pocięcie layout'u - beny - 20-10-2010 raczej pomysł pawelSafiStudio bardziej mi przypadł do gustu, bo nie będzie pionowej krechy w kontencie przez całą długość strony i to raczej bardziej eleganckie rozwiązanie... a co do tego czegoś, z czego wychodzi kabel - może spróbuj zrobić to jako jakąś dziurę? nie wiem, tak tylko strzelam, żeby można było to odczepić od prawej krawędzi ![]() RE: Pocięcie layout'u - Pedro84 - 20-10-2010 Kabel pionowo? Zobacz jak to będzie wyglądać, ale imo to nie najlepsze rozwiązanie. Lepiej jest wsadzić go pod blok zawartości, a przy dolnej krawędzi zrobić jakąś dziurę, cokolwiek. I pomyśl nad kolorystyką, bo jest fatalna. Pomysł masz naprawdę fajny, ale wykonanie ciut gorsze ![]() |