Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
poszukuję wykonawcy portalu - trenera - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale)
+--- Dział: Webbazar (https://www.webmastertalk.pl/forum-webbazar)
+--- Wątek: poszukuję wykonawcy portalu - trenera (/thread-poszukuje-wykonawcy-portalu-trenera)

Strony: 1 2

poszukuję wykonawcy portalu - trenera - iting - 08-09-2010

Witam,

zależy mi na szybkim opanowaniu od podstaw budowy i obsługi portalu internetowego z rozbudowaną zaawansowaną wyszukiwarką wewnętrzną w stylu np. http://www.otomoto.pl (link poniżej) (nie mam wiedzy informatycznej). Proszę o informację, czy jest realna możliwość szybkiego opanowania praktycznej wiedzy, która pozwoli na tworzenie m.in. podobnych portali i przewidywany koszt nauki (czas, cena godziny). Najchętniej okolice Poznania lub Gniezna

http://otomoto.pl/index.php?sect=search&sub=car&order_by=p&adv_search=1&search_make_id=0&search_model_id=0&search_category=0&search_price_from=&search_price_to=&currency_id=PLN&search_country=*&search_year_from=0&search_year_to=0&search_fuel_type=0&search_damaged=0

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - Pedro84 - 08-09-2010

Realna? Nie ma. Teoretyczna? Też nie.

Bez konkretnej znajomości jakiegoś języka (PHP, Python, etc.) i obsługi baz danych nie jesteś w stanie zrobić nic.

Sorry, ale taka prawda.

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - iting - 09-09-2010

Dzięki za info, mam świadomość, że czeka mnie jednocześnie intensywna nauka programowania - kwestia ile wiedzy można przyswoić w danym czasie przy wsparciu praktyka (samemu z literatury potrwa to dłużej - dlatego poszukuję
kogoś, kto przyspieszy ten proces)

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - KeeL - 09-09-2010

(09-09-2010, 00:18)iting napisał(a): Dzięki za info, mam świadomość, że czeka mnie jednocześnie intensywna nauka programowania - kwestia ile wiedzy można przyswoić w danym czasie przy wsparciu praktyka (samemu z literatury potrwa to dłużej - dlatego poszukuję

Ale co szukaszs korepetycji z programowania?

Ile masz lat? sorki za to pytanie

Masz jakiś budżet?

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - Pedro84 - 09-09-2010

(09-09-2010, 00:18)iting napisał(a): Dzięki za info, mam świadomość, że czeka mnie jednocześnie intensywna nauka programowania - kwestia ile wiedzy można przyswoić w danym czasie przy wsparciu praktyka (samemu z literatury potrwa to dłużej - dlatego poszukuję

Żaden szanujący się programista nie będzie się bawił w "uczenie" kogoś kto nie ma baaaardzo solidnej wiedzy, a jak masz solidną wiedzę, to się ogranicza to poznania tajników programowania aplikacji, baz danych, etc. Nie tędy droga, to nie jazda autem, tego Cię ktoś może nauczyć, programowania - nie do końca.

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - dziamber - 09-09-2010

Jak to mawiają, najcenniejsza jest wiedza która sam zdobędziesz. Nauczyciel może Cie jedynie naprowadzić na prawidłowy cel, a jak ty z tego skorzystasz, tak będziesz umiał.

Ja już raz próbowałem nauczyć mojego kumpla programowania obiektowego i nic z tego nie wyszło. Mimo, że wiedzę jako taką miałem, to brakło mi daru nauczania Smile

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - iting - 09-09-2010

wiek nie ma znaczenia (starsze pokolenie) - mam ogromną determinację ze względu na zawirowania sytuacji zawodowej, potrzebne mi są wskazówki od czego zacząć, jakie podręczniki wybrać, gdzie szukać informacji. Podałem przykład portalu, który interesuje mnie ze względu na zamiar pójścia w kierunku zaawansowanych wyszukiwarek portalowych. Oczywiście liczę się z uzgodnieniem zapłaty za wprowadzenie i ułatwienie szybszego wdrożenia się w metody budowy tego rodzaju portali, jeśli ktoś czuje się na siłach i widzi sens takiej współpracy. Mam konkretne pomysły - w przypadku pozytywnej weryfikacji rynku, będzie możliwość dalszej współpracy

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - Pedro84 - 09-09-2010

Wiek nie ma znaczenia, to racja, liczy się determinacja i chęci. Ale to nie wszystko.

Tylko widzisz, masz złe podejście. Takich rzeczy nie nauczysz się w rok, nawet jeśli cały czas na naukę poświęcisz. Taka jest prawda.

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - iting - 10-09-2010

(09-09-2010, 04:55)Pedro84 napisał(a): Wiek nie ma znaczenia, to racja, liczy się determinacja i chęci. Ale to nie wszystko.

Tylko widzisz, masz złe podejście. Takich rzeczy nie nauczysz się w rok, nawet jeśli cały czas na naukę poświęcisz. Taka jest prawda.

dzięki za informację o realnych możliwościach - w takim razie, jeśli nie mam żadnych szans na szybką edukację zostaje zlecenie wykonania, tylko jakie to mogą być koszty?

RE: poszukuję wykonawcy portalu - trenera - Pedro84 - 10-09-2010

Koszty zależą od dokładnej specyfikacji, technologii wykonania, etc. Generalnie, duża ilośc czynników ma wpływ na koszt końcowy.