Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
System dodawania artykułów. - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Programowanie, Bazy danych (https://www.webmastertalk.pl/forum-programowanie-bazy-danych)
+--- Wątek: System dodawania artykułów. (/thread-system-dodawania-artykulow--4764)

Strony: 1 2

System dodawania artykułów. - alionline - 29-08-2010

Witam, skorzystam z rady kolegi i postaram sie zrobić go sam z waszą pomocą.

A więc zacząłem od zrobienia pliku(strony) z którego będą wysyłane zapytania do bazy. Teraz zrobiłem odpowiednie pola w bazie.

Teraz pytanie jak zrobić żeby tworzył sie nowy plik ze stałym kodem i pobierał informacje z odpowiedniego pola w bazie danych ?

Pozdrawiam
Alex

RE: System dodawania artykułów. - kancik - 29-08-2010

jak to tworzył ? chyba ty go musisz stworzyć Smile

RE: System dodawania artykułów. - alionline - 29-08-2010

(29-08-2010, 23:03)kancik napisał(a): jak to tworzył ? chyba ty go musisz stworzyć Smile

Czyli nie da rady, żeby on sam sie stworzył ? z jakiegoś polecenia.

RE: System dodawania artykułów. - kancik - 29-08-2010

no oczywiście że da się stworzyć plik na serwerze Smile ale nie rozumie toku twego myślenia

a jesli chodzi Ci o to , że chcesz gotowe rozwiązania z poziomu php to się panie przeliczyłeś Smile

RE: System dodawania artykułów. - alionline - 30-08-2010

Nie oczekuje gotowca lecz podpowiedzi np stronę z informacjami jak to zrobić.

RE: System dodawania artykułów. - kancik - 30-08-2010

musisz wyjaśnić mi o co chodzi ci z tymi plikami co sie same maja generowac bo nie wiem o co chodzi Smile
No a jesli chodzi o system artykułów to najnormalniejszy w świecie panel dodawania , usuwania wystarczy. Jeśli już stworzyłeś pola w bazie to ok. Teraz trzeba coś do niej dodać. Czyli formularze. Poczytaj na google. Nie wiadomo na jakim poziomie jesteś i co umiesz. Trudno pomóc komuś kto nie opisał dokładnie problemu , to tak jak taksówkarz który chce kogoś zawieść lecz nie wie gdzie :p

RE: System dodawania artykułów. - Pedro84 - 30-08-2010

Najpierw to niech autor powie o co mu w ogóle chodzi, bo po przeczytaniu tego tematu...dalej nie wiem.

RE: System dodawania artykułów. - alionline - 30-08-2010

Chce stworzyć panel z którego będę mógł dodawać artykuły(filmy) na strone... Po wypełnieniu wszystkich pól (tytuł, kategoria, opis, link do filmu, miniaturka) kliknąć i za pomocą jednego przycisku stworzył sie plik(strona z filmem) ... żeby film(artykuł) wyświetlił sie w dziale z filmami nowymi jak i w danej kategorii(miniaturka z odnośnikiem do filmu).

RE: System dodawania artykułów. - kancik - 30-08-2010

do takiego procederu nie trzeba tworzenia pliku !!!! Przecież korzystasz z bazy danych więc po jakiego grzyba pliki ??????? Wystarczy jeden plik do panelu i jeden plik do wyświetlenia i finał Smile jednak widzę , że twoje umiejetnosci nie sa oszałamiające więc najpierw zaczerpnij kursów Smile

RE: System dodawania artykułów. - alionline - 31-08-2010

A więc wysyłam z panelu admina do bazy informacje o filmie i co mam teraz zrobić, żeby każdy film miał swoją stronę ?