![]() |
Probblem z połączeniem z bazą danych - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Programowanie, Bazy danych (https://www.webmastertalk.pl/forum-programowanie-bazy-danych) +--- Wątek: Probblem z połączeniem z bazą danych (/thread-probblem-z-polaczeniem-z-baza-danych) |
Probblem z połączeniem z bazą danych - neneth - 30-07-2010 Witam wszystkich, na początku serdecznie dziękuję za wszystkie udzielone mi na tym forum porady. Chciałabym prosić o jeszcze jedną. Zrobiłam sobie sondę na stronę i chciałam ją podłączyć do bazy danych. Zaprojektowałam tabelę w phphMyadmin (używam xamppa). Mam jednak problem z konfiguracją bazy. Wyrzuca mi błąd na stronie: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 'smukłasylwetka' (11004) in C:\xampp\htdocs\Odchudzanie\index.php on line 463 błąd Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\xampp\htdocs\Odchudzanie\index.php on line 465 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\xampp\htdocs\Odchudzanie\index.php on line 465 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\Odchudzanie\index.php on line 466 Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 'smuklasylwetka' (11004) in C:\xampp\htdocs\Odchudzanie\elementy_ankieta.php on line 3 błąd Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\xampp\htdocs\Odchudzanie\elementy_ankieta.php on line 5 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\xampp\htdocs\Odchudzanie\elementy_ankieta.php on line 5 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\Odchudzanie\elementy_ankieta.php on line 6 Wiem, że to jest coś źle z hasłem czy loginem, ale w żaden sposób nie mogę sobie z tym poradzić, a muszę uruchomić stronę. Pisałam już o tym w innym miejscu, ale nikt nie odpowiada. Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc -zdalną czy przez Skype'a (jak coś, to podam). Męczę się z tym już od rana. RE: Probblem z połączeniem z bazą danych - alionline - 31-07-2010 Podaj pliki takie jak Odchudzanie\elementy_ankieta.php RE: Probblem z połączeniem z bazą danych - neneth - 31-07-2010 (31-07-2010, 00:07)alionline napisał(a): Podaj pliki takie jak Odchudzanie\elementy_ankieta.php Gdzie mam je podać? Bo nie mam pojęcia. Proszę wskazać mi dokładnie miejsce, gdzie mam te pliki umieścić. Z góry dziękuję za pomoc. RE: Probblem z połączeniem z bazą danych - alionline - 31-07-2010 przeklej.pl RE: Probblem z połączeniem z bazą danych - Pedro84 - 31-07-2010 Przecież masz napisane co jest nie tak. Co to za host "smukłasylwetka"? Popraw to i po błędzie. |