![]() |
Strona powitalna na WWW - Pomoc - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Strona powitalna na WWW - Pomoc (/thread-strona-powitalna-na-www-pomoc) |
Strona powitalna na WWW - Pomoc - xeo604 - 02-07-2010 Witam serdecznie wszystkich czytających. Mam pewien problem, otóż chcę zrobić stronę powitalną na WWW, coś takiego ze np. wyskakują kolejno jakieś obrazki, reklamy i po pewnym czasie ukazuje się strona. Chcę, żeby działało to tylko RAZ. Coś w stylu strony TIGER'a lub McDonald's. Chodzi tylko o to by: 1) Ekran powitalny pojawiał się tylko raz przy otwarciu strony, 2) Nie było czegoś takiego jak w przykładach, że pisze ile procent strony sie władowało, 3) Mile widziany jakiś skrypt do tego bajeru z objaśnieniami (grafiką sam się zajmę). Jeśli czegoś wam brakuje, jakichkolwiek wskazówek, sprecyzowań, drobiazgów proszę od razu pisać. Dziękuję serdecznie za pomoc ![]() P.S. Mogę się odwdzięczyć w postaci jakiegokolwiek stwora graficznego ![]() RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - Pedro84 - 02-07-2010 No ale....gdzie jakiś kod, pytania? Czy Ty liczysz na gotowca? RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - xeo604 - 02-07-2010 Nie na gotowca tylko jakieś wskazówki, kod czy tutorial jak to zrobić - mniej wiecej... Jeśli nie chcesz pomóc to nie pisz. Dziękuje. RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - Pedro84 - 02-07-2010 AD1) Cookie AD2) Ty chcesz to zrobić we flashu? AD3) Skrypt? Nie ma, a przynajmniej ja nie znam. Mała uwaga, robienie jakichkolwiek stron intro jest pozbawione najmniejszego sensu. A na stronach "firmowych" się nie wzoruj, to zawsze są najgorsze wzory (choćby użyteczność i dostępność - a raczej ich totalny brak). RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - Mafialy - 03-07-2010 To drogi kolego pewnie flashem(tak jest w przypadku mcdonalda i tigera) XD a jak nie to AJAX XD Możesz też użyć przekierowania czasowego xD czy jak to się tam nazywa. Ech o boże mój błąd , Ajax odpada, napisałem to zanim zobaczyłem strony mc i tigera RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - Dhofca - 03-07-2010 Mafialy zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz. Ajax? Po cholerę piszesz takie głupoty? 'czy jak to się tam nazywa'? Naprawdę, nie pisz takich postów. Edit: dodaje cytat, bo pewnie zaraz znowu usunie te wypociny i nie będzie wiadomo o co mi chodzi. Cytat:To drogi kolego pewnie flashem(tak jest w przypadku mcdonalda i tigera) XD a jak nie to AJAX XD Możesz też użyć przekierowania czasowego xD czy jak to się tam nazywa. RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - xeo604 - 03-07-2010 Mam małą robote dla przyjaciela i to właśnie sobie zażyczył że tak powiem. A gdybym stworzył to we flashu, wrzucił to na serwer w postaci HTML i dodał przekierowanie? Myśle, że dałoby rade. Jednak znajomy chce by to sie pojawiało, a później ukazała sie strona. Czyli tak: Pojawia się ta animacja a później przez przenikanie wyłania się strona. Mówił że widział coś podobnego. Tylko jak to zrobić? - nie mam pojęcia. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Może jeszcze posiadacie jakieś uwagi lub wskazówki? Będę niezmiernie wdzięczny. RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - Pedro84 - 03-07-2010 1. Tworzysz stronę intro (co na niej chcesz). 2. Ustawiasz ciastko i sprawdzasz czy jest, jeśli jest to nie wyświetlasz intro 3. Po określonym czasie (trwania animacji czy co tam chcesz) przekierowujesz na stronę. RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - Mafialy - 03-07-2010 Nie chcę być nie grzeczny Pedro , ale napisałeś dokładnie to co kolega xeo wyżej RE: Strona powitalna na WWW - Pomoc - Pedro84 - 03-07-2010 (03-07-2010, 07:43)Mafialy napisał(a): Nie chcę być nie grzeczny Pedro , ale napisałeś dokładnie to co kolega xeo wyżej Umiesz czytać ze zrozumieniem? Bo swoją "znajomość" języka polskiego już "pokazałeś". Nie masz nic sensownego do napisania to łaskawie siedź cicho i nie rozwiewaj wątpliwości... EOT! |