![]() |
Portal społecznościowy - od zera - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Portal społecznościowy - od zera (/thread-portal-spoleczno%C5%9Bciowy-od-zera) |
Portal społecznościowy - od zera - trzczy - 16-06-2010 Chciałbym założyć portal społecznościowy. Proszę o pomoc jak to zrobić ? Mam dostęp do internetu i wykupiony hosting. To by było coś z grubsza jak nasza klasa albo elektroda.pl. Mam taki 1 pomysł, a może półtora ![]() Z góry dziękuję RE: Portal społecznościowy - od zera - Engine - 16-06-2010 Cytat:Proszę o pomoc jak to zrobić ? a powiedz mi znasz się na PHP i ile masz na to kasy. A może chcesz z darmowego rozwiązania skorzystać? A ten hosting to wirtualny czy dedykowany? RE: Portal społecznościowy - od zera - trzczy - 16-06-2010 Na PHP się nie znam, ale znajomy się zna. Kasa nie gra roli bo mam dużą zdolność kredytową. Darmowe rozwiązanie też OK. Hosting mam wirtualny, taki kupiony na allegro. RE: Portal społecznościowy - od zera - Dhofca - 16-06-2010 Kurczę. Brzmi to naprawdę komicznie i trochę na prowokację. ;D Kod: Mam dostęp do internetu Mimo wszystko powodzenia, przyszły milionerze. RE: Portal społecznościowy - od zera - Engine - 16-06-2010 Więc jeśli masz zdolność kredytową to tylko kredyt brać i do dzieła. Programistę już masz, hosting, dostęp do internetu też - chyba Ci już nic więcej nie potrzeba. powodzenia ![]() RE: Portal społecznościowy - od zera - Pedro84 - 16-06-2010 (16-06-2010, 15:24)trzczy napisał(a): Hosting mam wirtualny, taki kupiony na allegro.Nooo, wirtualny pełną gębą. Nie zdziw się jak za jakiś czas "firma" powie "papa". Czy to jakaś konkretna firma? Boże, hosting z allegro (nie odzwiedzasz WHT? to się nazywa "hostink") ![]() (16-06-2010, 14:43)trzczy napisał(a): Mam dostęp do internetuA ile masz lat? Bo mi to wygląda na a) prowokację (marną) b) dziecko, które porywa się na księżyc (nawet nie z motyką, ale widelcem) c) gościa, któremu się wydaje, że może coś zrobić i ma rację, wydaje mu się (16-06-2010, 15:24)trzczy napisał(a): Kasa nie gra roliZawsze gra. (16-06-2010, 15:24)trzczy napisał(a): mam dużą zdolność kredytową.Sądzę, że mam większą, ale jakie to ma znaczenie? Poza tym, zdolność to nie wszystko... (16-06-2010, 15:24)trzczy napisał(a): Darmowe rozwiązanie też OK.Taa, jak sobie chcesz "blogaska" postawić... Odpuść, pojęcia nie masz, o niczym jeśli chodzi o tę branżę. Działalność masz? Nie? No to już masz pierwszy problem (może nie na początku, ale później to już tak, bo Cię same serwery zjedzą, a bez firmy w koszta nie walniesz - no i kwestia rozliczeń, za reklamy każdy będzie chciał fakturę VAT). Po co komu kolejne g*wno "społecznościowe"? Masz już jakiś target? Startup plan na przynajmniej dwa lata? Pełną specyfikację? Hosting wirtualny? Forget it, dude. Na początek może starczy (do kilkudziesięciu/kilkuset osób online, zależy jak będzie napisany skrypt - a będzie nie najlepiej, bo wydaje mi się, że Twój kolega zna się na PHP jak ja na makijażu)... Nie no, to jakaś kpina ![]() (16-06-2010, 16:06)Dhofca napisał(a): Brzmi to naprawdę komicznieNie, to brzmi po prostu irracjonalnie ![]() RE: Portal społecznościowy - od zera - dziamber - 16-06-2010 Raczej nie wydaje mi się, żeby to była prowokacja. Młode osoby po prostu (nie ja nie jestem taki stary ![]() RE: Portal społecznościowy - od zera - KeeL - 16-06-2010 (16-06-2010, 21:50)dziamber napisał(a): Raczej nie wydaje mi się, żeby to była prowokacja. Młode osoby po prostu (nie ja nie jestem taki stary Dziamber ma racje, tyle takich portali jest, że jest naprawdę w czym wybierać, a żeby zrobić coś nowego innego, a przy tym coś takiego żeby zainteresowało społeczeństwo, to naprawdę ciężko, lepiej postaw na jakiś mniejszy portal jeśli bardzo chcesz jakiś posiadać, a temat to już ty musisz wybrać . |