![]() |
Problem z wyświetlaniem strony IE. - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: Problem z wyświetlaniem strony IE. (/thread-problem-z-wy%C5%9Bwietlaniem-strony-ie) Strony:
1
2
|
Problem z wyświetlaniem strony IE. - Xaoo - 12-06-2010 Witam. Mam następujący problem. Pierwszy raz gdy wrzuciłem na serwer to wszystko to strona wyglądała kiepsko. Wszystko było gdzie indziej gdzie chciałem. Poustawiałem według strony [wygląd w necie] i jakoś to wygląda w FF. W IE strona wygląda nieco inaczej.. Porozrzucane jest menu i tekst.. co z tym zrobić? Strona: www.xaoo-graphic.cba.pl RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Engine - 12-06-2010 A ja to bym na to spojrzał z drugiej stron, może to FF źle wyświetla Twoją stronę a IE dobrze. Na nieszczęście początkujących FF potrafi poprawić ich błędy. position:absolute; - prawie wszędzie to złe rozwiązanie stąd te problemy, zwłaszcza przy tak prostym układzie strony. RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Xaoo - 13-06-2010 FF wyświetla dobrze, bo kumple sprawdzali. Jeżeli nie dam position:absolute to nie ustawie grafiki tam gdzie chcę bo już próbowałem na wiele sposobów. RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Engine - 13-06-2010 Cytat:FF wyświetla dobrze, bo kumple sprawdzali.Widać nie załapałeś. Jeśli w IE7 źle się wyświetla to zapewne też i w FF2, i w początkowych wersjach FF3 (nie mówię u o najnowszej wersji FF bo tu działa poprawnie) A co do position:absolute - to widać za mało próbowałeś. Kombinuj dalej bo zapewne to jest przyczyną. RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Xaoo - 13-06-2010 Próbowałem. Mam ten problem co opisałem w temacie niżej. Zamiast samego menu rusza mi całe tło strony. Dopiero po wpisaniu do ul#menu position:absolute; menu ustawiło się wewnątrz i mogłem je spokojnie przesuwać :/ RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Pedro84 - 13-06-2010 Ambitne podejście do kodowania... Weź to normalnie w jakiś kontener i nie pozycjonuj absolutnie, bo widać, że musisz potrenować. W której wersji IE Ci wywala? RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Xaoo - 13-06-2010 IE 7.0.5.. Jeśli o ten kontener to co w nim powinno być na przykład wpisane? Wiem, że muszę potrenować bo to pierwsza stronka ;] RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Pedro84 - 13-06-2010 (13-06-2010, 05:12)Xaoo napisał(a): IE 7.0.5.. Najczęsciej się go centruje, ustala mu szerokość, etc. Porozglądaj się jak to jest zrobione na innych stronach, bo tak jak Ty zrobiłeś to się nie robi ![]() RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Xaoo - 13-06-2010 hmm. Czyli teraz jak mam do napisów: Kod: POZYCJA NAPISU Kod: <div class="text_stats"> To muszę napisać coś takiego? Kod: .kontener { Kod: POŁOŻENIE Kod: div id="main" class="kontener"> RE: Problem z wyświetlaniem strony IE. - Pedro84 - 13-06-2010 Nie, nie. Kontener służy do środkowania (zagnieżdżania) całej struktury. Powinien być tylko jeden. Możesz go wycentrować za pomocą margin:0 auto; Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, "po kiego" umieszczasz nagłówki pierwszego stopnia w jakichś divach? |