![]() |
[CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki (/thread-css-problem-z-pozycjonowaniem-stopki) |
[CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - sYa_TPS - 06-06-2010 To mój pierwszy post na forum więc pragnę się przywitać ![]() Mam problem a mianowicie: W index.html mam tak: Kod: <div id="stopka"> W style.css mam tak: Kod: div#stopka A mimo to nadal stopka nie jest na dole ![]() Próbowałem to naprawić sam, ale jakoś nie dało rady. W style.css ustawiałem w body wysokość i szerokość ale to nic nie dało. Zajmuje się tym od niedawna, więc proszę o nie śmianie się ![]() Z góry serdecznie dziękuję ![]() RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - KeeL - 06-06-2010 (06-06-2010, 22:37)sYa_TPS napisał(a): To mój pierwszy post na forum więc pragnę się przywitać Cześć, Po 1 wywalił bym <center></center> a zamienił bym na CSS np text-align: center; Podaj cały kod strony łącznie z CSS RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - dziamber - 07-06-2010 Co to ma być? Kod: bottom: 18px; Kod: margin-bottom: 18px; RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - sYa_TPS - 07-06-2010 Cytat:Podaj cały kod strony łącznie z CSS Kod: <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?> Kod: body { e/ i nie działa :< e2/ ![]() e3/ margin botton - Styl definiuje wielkość dolnego marginesu. Wartość domyślna - 0. A mi nie potrzeba wielkości marginesu tylko tego, żeby stopka była na dole. e4/ bottom - Styl definiuje odległość od dolnej krawędzi elementu zewnętrznego. - i takie coś mi chyba trzeba ? RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - dziamber - 07-06-2010 Nie używaj właściwości position: absolute; jeżeli dokładnie nie rozumiesz gdzie ją dodać, jak widać ona wszystko psuje. Zamiast właściwości top i left użył bym po prostu marginów, dołożył bym float left. Menu jest na stopce bo pozycje ma absolutną i zawsze będzie w tym samym miejscu, jednocześnie przykrywając stopkę. RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - sYa_TPS - 07-06-2010 (07-06-2010, 03:20)dziamber napisał(a): Nie używaj właściwości position: absolute; jeżeli dokładnie nie rozumiesz gdzie ją dodać, jak widać ona wszystko psuje. Zamiast właściwości top i left użył bym po prostu marginów, dołożył bym float left. Menu jest na stopce bo pozycje ma absolutną i zawsze będzie w tym samym miejscu, jednocześnie przykrywając stopkę. Dziękuję ![]() ![]() Jak widać w złym miejscu szukałem przyczyny. Jeszcze raz dzięki ! RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - Kamyk - 07-06-2010 Panowie mam problem ![]() RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - Dhofca - 07-06-2010 Kod: <link rel="stylesheet" href="../style.css" type="text/css" /> A na przyszłość - jak masz inny problem niż rozwiązywany w danym temacie to zakładaj nowy temat. ![]() RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - Kamyk - 07-06-2010 Dhofca - dzięki za pomoc ![]() ![]() ![]() ![]() RE: [CSS] Problem z pozycjonowaniem stopki - SuperProch - 10-06-2010 To mój pierwszy post.Mam pewien pomysł ja ze stopką zrobiłem prosto stopke dałem na końcu jest na stronie www.szukajwyoyo.u2.pl o oto kod który wpisałem tam Kod: <footer> Tak dałem na końcu i jest fajnie , lecz jeżeli chcemy dać <footer> to nie mozemy dawać <center> bo to jest z Html5 wyszytkie przeglądarki oprócz IE(jest sposób na IE żeby dobrze chodziło)obsługują HTML5.I stópka gotowa jeszcze robimy sobie style.css w <head> w naszym pliku .html dodajemy taki kod: Kod: <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="screen"/> Ja tak zrobiłem i jest spoko.Sory że troche tak chaotycznie napisane jest. ![]() |