![]() |
Poszukiwany bardzo prosty CMS. - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: CMSy, Systemy Forów (https://www.webmastertalk.pl/forum-cmsy-systemy-forow) +--- Wątek: Poszukiwany bardzo prosty CMS. (/thread-poszukiwany-bardzo-prosty-cms) Strony:
1
2
|
Poszukiwany bardzo prosty CMS. - Krzykliwy - 12-02-2010 Witam. Mój problem jest następujący. Szukam skryptu CMS, ale z małym warunkiem ![]() Problem polega na tym, by każdy z redaktorów mógł edytowac stronę, a tworzenie nowego szablonu pod cms to juz jak dla mnie syzyfowa praca. Uzmysłowię ![]() PANEL ADMINA - w nim zmieniam treść podstrony i tu generowany jest kod. PODSTRONA - top - pod topem kod, który jest nawiązaniem do systemu cms. Pomoże ktoś ![]() RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - Nicorrtiss - 06-05-2010 Witam Mam nadzieję że mogę w tym temacie zadać takie pytanie. Czy może ktoś mi doradzić jak w ogóle zabrać się do CMS, przyznaje od razu że nie mam w tym żadnego doświadczenia, wiem tylko na czym to polega, chciałbym coś takiego zainstalować na swojej stronie ale nie mam pojęcia od czego zacząć... ![]() Bardzo byłabym wdzięczna. RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - ILIES - 07-05-2010 1. Ściągasz CMS'a, najczęściej są to paczki zip 2. Na serwerze zakładasz bazę danych o nazwie xxxx 3. Przy zakładaniu bazy zakładasz użytkownika 4. Kopiujesz zawartość z paczki zip na serwer tak jak by to była zwykła strona 5. Wchodzisz na stronę i w tym momencie nastąpi instalacja CMS'a 6. Wykonujesz wszystkie kroki dokładnie 7. Usuwasz pliki instalacyjne, zazwyczaj na końcu instalacji pisze dokładnie jaki plik i folder usunąć 8. Konfigurujesz CMS'a z panela administracyjnego 9. Cieszysz się nowo powstałą stroną. RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - Nicorrtiss - 07-05-2010 Dzięki za pomoc, wygląda to dosyć prosto ![]() RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - Dhofca - 07-05-2010 Nicorrtiss, możesz też sprawdzić czy w panelu administracyjnym na stronie hostingu nie masz czegoś takiego jak Installatron lub coś podobnego. Wszystko dzieje się automatycznie, po kilku kliknięciach. RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - aleksanderek - 17-10-2010 Jarosławie weź poszukaj sobie innego miejsca do reklamy swojego cms-a i nie wykopuj tu staroci. RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - magfej - 18-12-2010 Hej no dobra, ale jaki CMS najlepiej wybrać? Co brać pod uwagę? RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - Pedro84 - 18-12-2010 (18-12-2010, 15:53)magfej napisał(a): Hej Twoje preferencje? Popróbuj sobie różne, wybierz najlepsze dla Ciebie. RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - kalfas - 18-12-2010 z wordpessa da się zrobic prawie wszystko. RE: Poszukiwany bardzo prosty CMS. - magfej - 27-12-2010 (18-12-2010, 19:38)Pedro84 napisał(a):(18-12-2010, 15:53)magfej napisał(a): Hej dzieki za odpowiedź. potrzebuje cms do portalu, czy Joomla najlepszy i najłatwiejszy w nawigacji?? |