![]() |
[PHP]Łączenie z bazą - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Programowanie, Bazy danych (https://www.webmastertalk.pl/forum-programowanie-bazy-danych) +--- Wątek: [PHP]Łączenie z bazą (/thread-php-%C5%82aczenie-z-baza) Strony:
1
2
|
[PHP]Łączenie z bazą - edix92 - 23-01-2010 Witam serdecznie, już od dłuższego czasu męczę się z tym skryptem: Kod PHP: <?php On pobiera wszystkie dane z $player, tzn wszystkie wpisy, czyli np. 200 pozycji a ja chciałbym to ograniczyc tylko do 10. Czy były ktos w stanie to zrobić? Są to statystyki graczy ale on pobiera wszystkich a ja chce tylko Top 10 ![]() RE: [PHP]Obraniczenie danych z bazy - kancik - 23-01-2010 to nie takie trudne :p Kod PHP: $ile_userow = 10; czyli jednym slowem pobiera 10 userow RE: [PHP]Obraniczenie danych z bazy - KowR - 23-01-2010 A po co mu kolejna zmienna? ;] Kod: $query = mysql_query("SELECT * FROM player ORDER BY level DESC LIMIT 10"); RE: [PHP]Obraniczenie danych z bazy - edix92 - 23-01-2010 Dzięki wielkie, jak serw ruszy sprawdzę czy działa w co nie wątpię, no ale jeśli coś to edytuje posta RE: [PHP]Obraniczenie danych z bazy - kancik - 23-01-2010 a no nie potrzebna ale np to sie moze przydac jakby chcial sobie zrobic stronicowanie ![]() RE: [PHP]Obraniczenie danych z bazy - edix92 - 29-01-2010 Witam teraz mam problem z rodzajem pętli Skrypt działa wyśmienicie, ale teraz chce dodac nową możliwość, a dokladnie pokazywanie klasy postaci. ogólnie w bazie podpisane jest to jako 1, 2 ,3 ,4 wiec myślę ze dobrze by było zamienic to ale nie wiem czy dobrze to zrobiłem Kod PHP: <?php RE: [PHP]Obraniczenie danych z bazy - KowR - 29-01-2010 No, a wywala Ci jakiś błąd? Co Ci pisze? Jeżeli masz <?php // kod php ?> <?php // kod php .. to nie otwieraj i zamykaj tego non stop ;] tylko zrób <?php // kod php // kod php ?> RE: [PHP]Obraniczenie danych z bazy - kancik - 30-01-2010 nie wiem czy to o to chodzi ale nie mozesz tak ? Kod PHP: <?php nie wiem czy o to chodzi ale jak cos to pisz na forum ![]() ![]() RE: [PHP]Obraniczenie danych z bazy - edix92 - 18-02-2010 Z topka juz sobie w pewny sposób poradziłem, teraz mam problem z baza ![]() sprawa wyglada tak: musze się polaczyc z l99 i wybrać bazę account a potem tabele account , ale dopiero jak w to wejde to bede mial dostep do rekordów Drzewo mniej więcej wygląda tak: ![]() wykminiłem tyle Kod PHP: <?php ![]() ale naprawde nie wiem jak wejsc w te tabelki i rekord "cash" ponieważ później będę go wywoływać Kod PHP: ".$_SESSION["cash"]. RE: [PHP]Łączenie z bazą - edix92 - 19-02-2010 Udało mi się użyłem Kod PHP: <?php Pokazuje wartość ale wywala błąd Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /usr/local/www/apache22/data/bambus/cash.php:2) in /usr/local/www/apache22/data/bambus/cash.php on line 3 Jak się go pozbyć? |