![]() |
formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php (/thread-formularz-kontaktowy-w-html-wykorzystujacy-plik-zewnetrzny-php) Strony:
1
2
|
formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - martap - 06-01-2010 witajcie mam taki problem z formularzem kontaktowym: potwierdzenie wyslania danych lub komunikat ze pola obowiazkowe nie sa wypelnione jest wyswietlane w osobnym oknie html. jak zrobic zeby taki komunikat pokazal sie pod tabelka kontaktowa lub w malym okienku ? bede wdzieczna za porade ![]() RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - Labsta.com - 06-01-2010 Jeśli się nie znasz to najlepszą poradą będzie niestety zmiana skryptu na inny. Możesz też wkleić kod tutaj, może ktoś coś poradzi, bo inaczej nie jesteśmy wstanie Ci pomóc. Przeszukaj jeszcze forum, bo skrypty mailowe były już X razy wałkowane. RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - martap - 06-01-2010 mam nastepujacy kod html: <form method="post" action="wyslij.php" name="kontakt"> <div><li><label for="nick">Imie: </label><ul><input type="text" class="text" id="nick" name="nick" ></div> <div><li><label for="temat">Temat: </label><ul><input type="text" name="temat" class="text" id="temat" ></div> <div><li><label for="mail">Twój adres e-mail: </label><ul><input type="text" name="mail" class="text" id="mail" ></div> <div><li><label for="tresc">Tresc: </label><ul><textarea name="tresc" id="tresc" rows="5" cols="50" ></textarea></div> <div><ul><input type="submit" value="Wyslij" /></div> </form> i kod php <?php if (!nick || !mail || !temat || !tresc) { echo "Nie uzupelniles wszystkich rubryk."; exit; } $wiadomosc = "Imie: ".$_POST['nick']." e- mail: ".$_POST['mail']." Tresc: ".$_POST['tresc']." "; $tematyka = "Nazwa twojej strony - ".$temat; mail ("[email protected]", $tematyka, $wiadomosc ); echo "Dziêkujemy za wyslanie do nas wiadomosci,"; echo "<ul>o tresci: <ul />"; echo "Twoje imie: <strong>".$nick."</strong><ul />"; echo "Temat: <strong>".$temat."</strong><ul />"; echo "Twój adres e-mail: <strong>".$mail."</strong><ul />"; echo "Tresc: <strong>".$tresc."</strong><ul />"; ?> RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - Labsta.com - 06-01-2010 Piszę do z "ręki" więc może być gdzieś błąd: Kod PHP: <?php Inna sprawa, że to co tu miałaś raczej nie miało prawa poprawnie działać. Więc albo czas na naukę, albo trzeba kopiować sprawdzone rozwiązania. RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - martap - 06-01-2010 dzieki za formularz ale ten nie dziala poprawnie w wolnej chwili przesledze linijke po linijce, pare rzeczy juz poprawilam ale czy sie do konca uda nie wiem-dam znac pozdrawiam Marta RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - martap - 07-01-2010 noniestety ten formularz nie dziala jak nalezy. RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - KowR - 07-01-2010 Kod: <?php Edit: Pisane z palca. RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - martap - 07-01-2010 czemu wszyscy pisza z palca? Mimo to stokrotne dzieki sprawdze i zobacze czy dziala RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - martap - 07-01-2010 po dodaniu na koncu przed ?> "}" wyslanie wiadomosci zadzialalo z tym ze nadal jest komunikat w osobnym oknie, zalezalo by mi na tym zeby komunikat pokazywal sie pod/nad tabelka lub w osobnym malym okienku kto moze pomoc??? ludziska??? albo z innej beczki mam nastepujacy kod w pliku html (formularz kontaktowy: <?php if (count($_POST)) { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = '[email protected]'; // Adres e-mail adresata $subject = 'temat'; // Temat listu $message = 'Dziekujemy za wyslanie formularza'; // Komunikat $error = 'Wystapil blad podczas wysylania formularza'; // Komunikat bledu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { if (is_array($value)) { for ($i = 0; $i < count($value); $i++) { $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n"; } } else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n"; } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> <form name="kontakt" method="post" action="?"> <p><label for="Nazwisko:">Nazwisko:*</label><br> <input type="text" name="Nazwisko:" size="50"> </p> <p><label for="Firma:">Firma:</label><br> <input type="text" name="Firma:" size="50"> </p> <p><label for="Osoba kontaktowa:">Osoba kontaktowa:</label><br> <input type="text" name="Osoba kontaktowa:" size="50"> <p><label for="Telefon:">Telefon:*</label><br> <input type="text" name="Telefon:" size="50"></p> <p><label for="E-mail:">E-mail:*</label><br> <input type="text" name="E-mail:" size="50"></p> <p> <label for="Zapytanie:">Zapytanie:</label> <br> <textarea cols="80" rows="10" name="Zapytanie:"></textarea> </p> <p><input type="submit" value="senden"></p> <?php } ?> </form> wszystko super dziala z tym ze w potwierdzeniu wiadomosci mam znaki "=" a przy spacjach wyskakuje podkreslenie, przyklad otrzymanego potwiedzenia: Nazwisko:=test Firma:=test Osoba_kontaktowa:=test Telefon:=test E-mail:=test Zapytanie:=test moje dwa pytania: 1. jak sie tych znakow pozbyc? 2.jaki warunek umiescic jeszcze w tym formularzu i w ktorym miejscu mowiacy i sprawdzajacy czy pola z gwiazdka (obowiazkowe) sa wypelnione czy jest w stanie ktos z Was mi pomoc? RE: formularz kontaktowy w html wykorzystujacy plik zewnetrzny php - martap - 11-01-2010 widze ze czyta moj problem kupe ludzi szkoda tylko ze tak niewiele chce pomoc ![]() |