![]() |
Witam skrypt news Co robie zle?? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Programowanie, Bazy danych (https://www.webmastertalk.pl/forum-programowanie-bazy-danych) +--- Wątek: Witam skrypt news Co robie zle?? (/thread-witam-skrypt-news-co-robie-zle) Strony:
1
2
|
Witam skrypt news Co robie zle?? - Syllar - 02-01-2010 Kod PHP: <?php Wyskakuje mi ze blad w linni 15 RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - KowR - 02-01-2010 To pewnie zapytanie, ale jak pokazujesz kod to pokaż też błąd ... Daj tak: Kod: $mysql = mysql_query("select * from news order by id desc limit '".$x."', '".$news_strona."'"); RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - Syllar - 02-01-2010 (02-01-2010, 22:50)rodi napisał(a): To pewnie zapytanie, ale jak pokazujesz kod to pokaż też błąd ... Daj tak: proszę bardzo Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\xampp\htdocs\graviawww\news.php on line 15 [1] to co napisales zebym poprawil niepomoglo RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - KowR - 03-01-2010 A masz jakieś newsy dodane do bazy danych? ;] RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - Smertius - 03-01-2010 Zmień: Kod PHP: $mysql = mysql_query("select * from 'news' limit $x, $news_strona order by `id` desc"); na: Kod PHP: $mysql = mysql_query("select * from 'news' limit $x, $news_strona order by `id` desc") or die (mysql_error()); I napisz czy wyświetla jakieś błędy. RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - Syllar - 03-01-2010 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''news' limit 0, 5 order by `id` desc' at line 1 to wyskoczylo po polsku cos takiego Masz błąd w swojej składni SQL; sprawdzać podręcznik, który koresponduje z twoim serwerem MYSQL wersja dla prawej składni do wykorzystania bliski '' news' limit 0, 5 porządek przez `id` desc' przy linii 1 jak t naprawic?? RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - Smertius - 03-01-2010 My wiemy co to oznacza po polsku ![]() Zobacz czy takie zapytanie wykonuje Ci się w np. pphmyadmin. Nie wiem na pewno bo na co dzień korzystam z PDO, ale nazw tabel nie podaje się w apostrofach(przynajmniej nie w PDO) jeśli sie mylę niech mnie ktoś poprawi. Np. SELECT * FROM news LIMIT itd. RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - KowR - 03-01-2010 Co ty do cholery robisz? LIMIT jest na końcu po ORDER :| Kod: $mysql = mysql_query("select * from 'news' order by `id` desc limit $x, $news_strona") or die (mysql_error()); RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - Syllar - 03-01-2010 (03-01-2010, 03:50)rodi napisał(a): Co ty do cholery robisz? po wpisaniu tego wyskakuje mi to you have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''news' order by `id` desc limit 0, 5' at line 1 ej a może macie jakiś dobry skrypt newsów to bym się już w to nie bawil RE: Witam skrypt news Co robie zle?? - BlueMan - 03-01-2010 Przede wszystkim to LIMIT powinien być na końcu Teraz apostrofy obejmujące news masz nieprawidłowe. Są akceptowalne te pod klawiszem ~tylda, a nie cudzysłowia. Kod: $mysql = mysql_query('SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT '.$x.', '.$news_strona.';') or die (mysql_error()); Druga sprawa, że nie filtrujesz w ogóle zmiennej $x, którą przyjmujesz z $_GET. Źle zabezpieczony serwer i masz włam murowany! |