![]() |
Flash niedziałająca galeria zdjęć - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Grafika, Flash, multimedia (https://www.webmastertalk.pl/forum-grafika-flash-multimedia) +--- Wątek: Flash niedziałająca galeria zdjęć (/thread-flash-niedzialajaca-galeria-zdjec) |
Flash niedziałająca galeria zdjęć - adam_per - 21-11-2009 RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - virus4 - 22-11-2009 A może jakoś kod tej galerii byś dał? Wróżek tu nie ma. RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - ery - 22-11-2009 A w jakim AS wykonujesz stronę i w jakim AS jest Galeria. Dodam że strona i galeria muszą być w tym samym AS, oddzielnie mogą działać na różnych AS. RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - adam_per - 22-11-2009 onClipEvent (enterFrame) { if (_root.allmovie && _root.kontr<0) { // oblicza podzial obszaru na rzedy _root.podzial = _root.allmovie; _root.liczpoz = _root.allmovie; _root.liczpio = 1; _root.skaoby = _root.wysoki _root.skaob = int(_root.szeroki/_root.proporcja) _root.odstx = 22//(_root.szeroki+_root.skaob*_root.iloscslad)/(_root.iloscslad+1); //_root.odsty = (_root.wysoki-1.1*_root.skaoby*_root.liczpio)/(_root.liczpio+1); } if (_root.allmovie && _root.kontr<5) { this._visible = 1; oo = 0; for (o=1; o<=_root.allmovie; ++o) { // sprawdza czy dla wszystkich pktow jest zaladowany element _root.eva(o); if (_root.zalad1/_root.calosc1>=1 && _root.zalad1>0 || _root.kontr<1) { oo += 1; } } if (oo>=_root.allmovie) { // jezeli tak zwieksza licznik _root.kontr += 1; eval("_root.zaladuj" add _root.kontr)(_root.allmovie); } } else { for (po=1; po<=_root.iloscslad+3; ++po) { if (_root.tabl.hitTest(eval("_root.a" add Number(po-2)))) { eval("_root.a" add Number(po-2))._visible= 1; } else { eval("_root.a" add Number(po-2))._visible= 0; } } this._visible = 0; _root.w1._visible = 0; } } to jest sktypt ładowania onClipEvent (load) { this._width=2*(_root.szeroki/_root.iloscslad) this._height=_root.tabl._height this._x = _root.tabl._x-this._width; this._y = _root.tabl._y; this.swapDepths(9999999); to skrypt ładowania zdjęcia RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - ery - 23-11-2009 Czy dobrze zrozumiałem że Twoja galeria jest ładowana z zewnętrznego pliku, bo ściągnąłeś galerię z neta i chcesz ją wczytać w główny plik strony tak? Bo jeśli tak to gdzie jest nazwa tego zewnętrznego pliku? Ładowania galerii zewnętrznych robię tak: Kod: var gallery:MovieClip = this.createEmptyMovieClip("gallery", this.getNextHighestDepth()); galeria.swf - jest to mój plik galeria, niezależny od pliku głównego. RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - adam_per - 23-11-2009 tak, ładowana jest z zewnętrznego pliku i tak chce ją wczytać w główny plik strony i gdzie to wpisać i jak? RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - ery - 23-11-2009 Żeby coś załadować zewnątrz, to trzeba najpierw wskazać co, czyli adresacje do pliku i jego nazwę. Gdzie masz to wstawić, tak gdzie chcesz wywołać ładowanie galerii, np w akcji buttona w AS2: Kod: on(press) { o ile Twój plik nazwy się galeria.swf i o ile jest to galeria flashowa wykonana w tym samym AS co plik główny np AS2. RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - adam_per - 23-11-2009 nadal nie działa mimo, iż wkleiłem ten kod RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - ery - 23-11-2009 Żebyśmy się dobrze zrozumieli to mój przykład trzeba była wkleić pod dany przycisk, bo zdarzenie on(......) { } - to zdarzenia przycisków. To nie był gotowy przykład pod Twój problem, opisałem jak ja bym to zrobił. Widzę że jakieś akcje na przyciskach potrafisz więc tylko pozostaje ci pomyśleć i pod stosować przykład pod własny projekt. Żeby sprawdzić czy na pewno dany plik się ładuje to zrób sobie taki test. Zrób pusty plik fla i napisz w "Test galeria" i publikuj go do swf z nazwą - galeria.swf, i przetestuj film główny czy dany napis się zładował, jeśli tak to wykonaj teraz test nie na pliku "galeria test" a na prawidłowej galerii. Jeśli jedna nie załadował się napis "Galeria test" to znaczy że robisz coś źle. Prześledź wtedy jeszcze raz czy w dobrym miejscu dałeś akcję ładowała, i pamięta żeby wszystkie pliki były w tym samym AS (częsty błąd). RE: Flash niedziałająca galeria zdjęć - adam_per - 29-11-2009 może ja źle załadowuje tą galerię , podpowiedz mi, robie to tak: Kod: on (release) { |