Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
wordpress - bład przy instalacji - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: wordpress - bład przy instalacji (/thread-wordpress-blad-przy-instalacji)

wordpress - bład przy instalacji - holigula - 19-11-2009

Po pierwsze chciałam się przywitaćSmile To mój pierwszy post na tym forumSmile

Mam taki problem... Otóż mam serwer, który dostałam od wujka... Od kilku dni myślałam nad założeniem takiej mini strony ala bloga... Webmasterstwem interesuje się od półtora roku, więc pojęcie mam... Wybrałam ten dział bo nie widziałam w CMS-ach wp... a nie wiedziałam czy zaliczyc to do baz danych...

Otóż postanowiłam skorzystać właśnie z wordpressa do stworzenia mego ala blogaSmile Do tego przecież został stworzony... Wrzuciłam go na serwer itp... Zaczęłam instalację - zmieniłam wcześniej w pliku "config-simple" dane itp pod mój serwer - i tu zaczyna się problem... Oto co mi wyskakuję gdy wprowadzę nazwę bloga oraz adres e-maila:

Cytat:WordPress database error: [CREATE command denied to user 'user12759'@'85.128.137.235' for table 'wp_terms' - check your database quota]

I tak dalej przez dłuuuuuższy czas... A na końcu, że instalacja się powiodła kliknij by się zalogować... Klikam i przerzuca mnie znów na instalację - wpisać nazwę bloga, email...

Błąd wskazuje na to, że mam za mało miejsca na serwerze ale napisałam do wujka i mi zwiększył je... I nadal to samo...Sad Ja już nie wiem co robić...

RE: wordpress - bład przy instalacji - Labsta.com - 19-11-2009

Z tego co widzę nie masz uprawnień do zakładania nowych tabel w bazie. Admin musi Ci nadać te prawa. Co do ilości miejsca, nie mam akurat czystego WordPressa, ale strzelam, że 10MB wystarczy na instalację, więc to raczej nie to.

RE: wordpress - bład przy instalacji - holigula - 19-11-2009

Na serwerze mam dwie bazy: admina i usera... Ja dostałam dane: hasło, login dla usera bo nawet i taką nazwę login ma... Więc te wprowadziłam dane do pliku "config-simple"

Edytowałam ten plik na dane admina już... Teraz wyskoczył ten oto komunikat:

Cytat:Error establishing a database connection

To jest cały komunikat?

Tak cały... Można już zamknąć poradziłam sobieSmile Właśnie śmigam na wpSmile Dzięki za pomoc!

A jeszcze jedno... Nie chce mi się zaktualizować... Pomimo, że dane wpisuje dobrze...

"Nie chce mi się zaktualizować... Pomimo, że dane wpisuje dobrze..." Tzn ?

Oto komunikat:

Cytat:Zaktualizuj WordPressa

Instalacja nie powiodła się

Zaznaczę, że aktualizacji nie pobieram na komputer tylko od razu na serwer chcę więc klikam zaktualizuj automatycznie.

No też tak mam na niektórych serwerach. Pomimo poustawianych CHMOD-ów i innych. W tej sprawie już Ci nie poradzę. Takie blogi aktualizuje ręcznie.

Aha, okSmile Dzięki za pomóc. Myślę, że można zamknąćSmile