![]() |
problem domeny czy?? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: problem domeny czy?? (/thread-problem-domeny-czy) Strony:
1
2
|
problem domeny czy?? - dzidzia - 14-11-2009 Mam taki problem miałem forum na polskim serwerze niestety stał się on mało wydajny i po wielu problemach przeniosłem swoje forum na zagraniczny hosting w tym wypadku wypadło na byethost9.com zainstalowałem wszystko ok działa świetnie koledzy z śląska obejrzeli wszystko i no i ustaliliśmy ze będziemy korzystać z tego hostingu jednak jakież było moje wielkie zdziwienie jak po przepięciu domeny na DNS byethost9 okazało się ze ja widzę forum normalnie a oni nie ja korzystam z forum normalnie używając polskiej domeny oni widza białą kartkę. Moje pytanie brzmi jaki cud mógł się tu zdarzyć. Problem nie polega na tym ze nie mogą się zalogować a na tym ze w ogóle nie widza strony mimo ze wcześniej przeglądali normalnie próbne materiały na tym serwerze RE: problem domeny czy?? - dziamber - 14-11-2009 Jak możesz podaj adres tego forum RE: problem domeny czy?? - Leja - 14-11-2009 Ja z kolegą tak samo miałem, założyliśmy forum na zagranicznym hostingu wszystko było git trochę osób widziało je a po jakimś czasie mogłem tylko ja z kolegą wchodzić (my tylko na serwerze grzebaliśmy ![]() ![]() RE: problem domeny czy?? - dzidzia - 14-11-2009 nazwy domeny nie podam z względów prywatnych i nie będę robił reklamy sobie kosztem innego forum porostu chcę sie dowiedzieć czy ktoś już z tym się spotkał i czym może to być spowodowane dodam tylko ze nie tylko ja widzę forum widza je także inni użytkownicy ale mój grafik czy jun admin już go nie widzi RE: problem domeny czy?? - Leja - 14-11-2009 a mieli oni dostep do ftp.? RE: problem domeny czy?? - dzidzia - 14-11-2009 do ftp mam dostęp tylko ja RE: problem domeny czy?? - KowR - 14-11-2009 Uprawnienia na forum zobacz. ![]() RE: problem domeny czy?? - dzidzia - 14-11-2009 Kod: Uprawnienia na forum zobacz. Smile Bo z tego co napisałeś wynika, że niektóre rangi jego nie widać. ;] Problem nie polega na tym ze nie mogą się zalogować a na tym ze w ogóle nie widza strony nic na Skype mi pokazywali biała karta szuka szuka szuka i nic nawet nic nie pisze RE: problem domeny czy?? - KowR - 14-11-2009 No to hosting zamula? Wrzuć stronę gdzie indziej i zobaczymy... Bo to nie wina domeny lecz hostingu. RE: problem domeny czy?? - dzidzia - 15-11-2009 rodi Dołączył: 28-05-2009 Reputacja: 9 ------- jakim cudem żeś się tego dorobił bo Ilość postów: 435 to wiem ze porostu se nabiłeś nie czytając o co biega weź człowieku przeczytaj co pisze w pierwszym poście jeżeli by to była wina hostingu to by na przemian ktoś nie miał dostępu a oni mieli dostęp do forum od momentu przepięcia domeny co dziwniejsze kiedy odpiłem domenę oni maja znowu dostęp do forum ale przez domenę byethost9 wygląda na to ze niektórzy dostawcy internetu blokują domeny polskie skierowane na serwery zagraniczne bo jak wyjaśnić fakt ze kolega siedzi koło mnie z iplusem i forum nie widzi a ja widzę przez przez www.---------.byethost9.com wchodzi normalnie na forum niestety kiedy podpinam domenę www.---------.pl on już nie może wejść na forum na które ja bezproblemowo wchodzę przez www.------.pl Chyba już jaśniej nie można to samo masz napisane u góry wystarczy przeczytać i zrozumieć |