Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
BIG problem z podstronami :( help! - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript)
+--- Wątek: BIG problem z podstronami :( help! (/thread-big-problem-z-podstronami-help)

BIG problem z podstronami :( help! - Aeon - 27-10-2009

Witam, mam problem z ładowaniem się podstron na mojej prywatnej stronce... Tu macie jej adres: www.adriankraska.pl (dział fotografia ślubna) jak wejdziecie to zauważycie o co mi chodzi.. Mianowicie, jak wejde na stronę, kliknę w galerie i wybiorę ślub lub plener lub impreza czy cokolwiek, otwiera mi się okno nowe i są foty.. Wszystko jest ok. ALE.. jak zamkne okno z fotami i kliknę w inną kategorię np makro, otwiera się nowe okno ale zostaje białe, nic sie nie ładuje.. na stronce też jak później klikne w jakąś zakładkę to nie załaduje się do niej tekst...

Co to za **olerstwo? Dostałem też komentarz w j.ang. bo mam opcję pisania komentarzy w php na mojej stronce, z linkami do ang. maili i stron.. :| spotkaliscie sie z czyms takim? co to jest i jak to wyleczyć?

Z góry dzięki za pomoc... Sad

RE: BIG problem z podstronami :( help! - Labsta.com - 27-10-2009

Mi śmiga ta galeria. Może wyczyść cache przeglądarki.

Co do drugiej sprawy, to nie rozumiem. Dostajesz spam w komentach czy co? Jak tak to daj jakieś zabezpieczenie: przepisz kod z obrazka, wpisz słowo czy coś tam. Zrobienie czegoś w stylu: stolicą Polski jest? w php to prościzna.

RE: BIG problem z podstronami :( help! - Aeon - 27-10-2009

Hmm.. to ja, jak wchodzę na stronę, wchodzę w dział "Fotografia Ślubna", klikam w Galeria i wybieram np. "impreza" to mi sie otwierają foty, ale jak zamknę okno z fotami i klikne np "plener" to otwiera sie nowe okienko ale nie ma fot, tylko biała strona, w tytule zakładki pisze Trwa ładowanie.... i tak w nieskończoność... mam dwa kompy, na obydwóch ten sam problem więc stwierdziłem że może to wina stronki...

Jak macie czas, sprawdzcie to u siebie, to ważne dla mnie żeby strona działała jak trzeba, jeśli coś z nią jest nie tak musze to jak najszybciej poprawić, jeśli jest ok to sobie system reinstalne bo czyszczenie historii cache i całego syfu nie pomaga... Sad

PS. Tak dostałem spam, dodam jakieś utrudnienie bo jak formularz nie ma czegoś takiego to boty spam ładują.. Napewno pomoże.

RE: BIG problem z podstronami :( help! - Labsta.com - 27-10-2009

Robiłem na kilka sposobów i działało. Zobaczymy jak u innych.

Co do spamu to zrób taki prosty myk. Dodaj dodatkowe pole w formularzu typu input nazwij je "mail". Daj mu opis "tu nic nie wpisuj". Ukryj ten element w CSS. W php sprawdż czy został wypełniony. Jak został to był to prawdopodobnie bot. Człowiek go nie będzie widział, a nawet jak zobaczy to ma "tu nic nie wpisuj". Moim zdaniem całkiem fajny sposób, gdzieś ostatnio o czymś podobnym czytałem.

RE: BIG problem z podstronami :( help! - Aeon - 27-10-2009

jeśli chodzi o spam to dodałem właśnie pole do wpisywania kodu z obrazka, tylko wrzucę to jeszcze na serwer i gotowe, po botach Smile

czekam na wiadomosci od innych czy stronka działa ok czy nie...

PS. możecie wchodzić też w dział "strony www, grafika...." tam w menu też jest kategoria "Fotografia" i też wszystkie treści są ładowane z plików obok strony więc przy okazji możecie sprawdzić i tą moją stronkę Smile

z góry dzięki za wpisy

PS#2. Odkryłem ( Big Grin ) że dopiero po wejściu w jakąś konkretną galerię ze zdjęciami (impreza, plener itp) i zamknięciu okna z nią, strona przestaje ładować jakiekolwiek dane gdy sie po niej później przemieszcza.. Przed wejściem w galerie treści ładują się tak jak powinny.. Galerie to skrypt Tiltviewer, napewno znany wielu fotografom/grafikom/webmasterom.. Albo ja mam coś z flashem na kompie albo sie te galerie pochrzanily.. Big Grin

RE: BIG problem z podstronami :( help! - Leja - 27-10-2009

U mnie śmiga.. i się bardzo podoba Smile