![]() |
meta tagi w ramce - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Prowadzenie serwisu i promocja (https://www.webmastertalk.pl/forum-prowadzenie-serwisu-i-promocja) +--- Dział: Pozycjonowanie, reklama w Internecie (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozycjonowanie-reklama-w-internecie) +--- Wątek: meta tagi w ramce (/thread-meta-tagi-w-ramce) Strony:
1
2
|
meta tagi w ramce - pit26_r - 19-02-2008 Witam. Mam problem. Posiadam stronę www w domenie republika.pl tam też znajduje się plik o nazwie index.htm Strona normalnie funkcjonuje. Po odpaleniu w przeglądarce klikam na niej prawym przyciskiem myszki wybieram opcje >pokaż źródło strony< - i pojawia się dokładnie to co trzeba tzn meta taki a w nich opis, tytuł , słowa kluczowe....itd Wykupiłem domenę pl , zrobiłem przekierowanie i wszystko działa jak należy strona się pokazuje w przeglądarce. Klikam znów prawym przyciskiem myszki wybieram opcje >pokaż źródło strony< i..... no właśnie i tu jest problem bo nie ma znczników meta , ani opisu ani słów kluczowych jest tylko tytuł w postaci adresu strony ( chyba strona sama się zatytułowała ) Jak naprawić ten błąd? Jak ma zaistnieć taka strona w wyszukiwarkach skoro nie ma podstawowych informacji. Zależy mi bardziej na tym ,żeby strona widoczna była w domenie pl niż w macierzystej republice. proszę o pomoc. RE: meta tagi w domenie pl - Radek - 19-02-2008 Musisz podać więcej informacji, chociażby kod źródłowy widoczny na tej domenie .pl Może są tam wrzucone iframe-y ? Pozdrawiam. RE: meta tagi w domenie pl - pit26_r - 19-02-2008 kod źródłowy w domenie pl wygląda tak: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <HTML> <HEAD> <TITLE>music-line.pl</TITLE> </HEAD> <FRAMESET ROWS="100%,*" BORDER=0 FRAMEBORDER=0 FRAMESPACING=0> <FRAME NAME="top" SRC="http://www.musicline.republika.pl/" NORESIZE> </FRAMESET> <BODY> </BODY> </HTML> RE: meta tagi w domenie pl - Radek - 19-02-2008 Jakimś cudem dodawana jest ramka, gdzie utrzymywana jest Twoja domena? Sprawdziłbym ustawienia, może jest włączone coś takiego jak maskowanie url. Pozdrawiam. RE: meta tagi w ramce - Marcin - 19-02-2008 Dodatkowo domena .pl czy jakakolwiek inna nie ma znaczenia. Problem leży po stronie konfiguracji maskowania prawdopodobnie, tak jak napisał Radek. Sprawdź w ustawieniach. RE: meta tagi w domenie pl - pit26_r - 19-02-2008 domenę wykupiłem na www.domenytanio.pl i miałem do wyboru przekierowanie proste i maskowane. chciałem ,żeby po załadowaniu strony dalej wyświetlał się adres domena.pl , więc wybrałem maskowane. Gdybym wybrał proste topo wpisaniu adresu w domenie.pl zmienilby sie na adres ...republika.pl ...a ramka nie wiem skad się wzięła może robie jakiś błąd w kodzie w pliku index.htm na republice. Dodam , że inna strona też na republice i też w w tej samej domenie pl do dzisiaj posiadała meta tagi w kodzie domeny pl. Spróbowałem dziś wyłączyć i włączyć z powrotem przekierowanie i meta zniknęły i mam już nie jeden a dwa problemy. RE: meta tagi w domenie pl - Radek - 19-02-2008 pit26_r napisał(a):domenę wykupiłem na www.domenytanio.pl i miałem do wyboru przekierowanie proste i maskowane. chciałem ,żeby po załadowaniu strony dalej wyświetlał się adres domena.pl , więc wybrałem maskowane. Gdybym wybrał proste topo wpisaniu adresu w domenie.pl zmienilby sie na adres ...republika.pl Jeżeli wybrałeś maskowanie to tego nie zmienisz, ramka zostanie. W ten sposób działa ukrywanie oryginalnego adresu. Pozdrawiam. RE: meta tagi w ramce - pit26_r - 20-02-2008 Bardzo dziękuję za wskazówki. Zastanawiam się jednak dlaczego inne strony mają meta tagi w domenie pl i dlaczego jedna z moich stron na republice dużo wcześniej przekierowana (przekierowanie maskowane) do dziś miała meta. po wyłączeniu i ponownym włączeniu przekierowania meta zniknęły i tak jak wcześniej pisałem mam teraz dwa problemy. Nie wiem gdzie szukać tej odpowiedzi. próbowałem google sto razy bez rezultatu. RE: meta tagi w ramce - Radek - 20-02-2008 Proponuję abyś skontaktował się ze swoim operatorem domeny i opisał dokładnie swój problem. Według mnie ustawienie meta tagów czy też innych opcji powinno być dostępne z poziomu abonenta. Pozdrawiam. RE: meta tagi w ramce - pit26_r - 20-02-2008 Rzeczywiście nie pomyślałem o tym. tak zrobię. Jeszcze raz dziękuję. |