![]() |
[css] niepowtarzające się tło obrazkowe - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: [css] niepowtarzające się tło obrazkowe (/thread-css-niepowtarzajace-sie-tlo-obrazkowe) |
[css] niepowtarzające się tło obrazkowe - hubcio10 - 17-02-2008 elo! mam taki problem ![]() ![]() <style type="text/css"> body { background: url('obrazek') fixed no-repeat; } </style> chce jednak abym mogl zrobić czegoś takigo więcej i nie moge. kiedy dodaj drugie i trzecie to zostaje mi tylko jedno. prosze o pomoc z gory dziex! ![]() RE: niepowtarzające się tło obrazkowe - Styku - 17-02-2008 Chyba nie do końca jasno się wyraziłeś... Dodajesz drugą i trzecią definicje body? Czy powtarzasz ją dla innych elementów? Najlepiej wklej tu kod który Ci nie działa. RE: niepowtarzające się tło obrazkowe - DoGeR - 17-02-2008 Kod: <style type="text/css"> RE: niepowtarzające się tło obrazkowe - hubcio10 - 17-02-2008 ...chodzi o to że chcę na stronie umieścic jeden obrazek ktory bedzietlem dla tekstu ktory umieszcze na stronie. strona bedzie wygladala tak: head
menu a
menu tutaj
menu miejsce
menu na tekst
kiedy uzywam tego kody co powyzej to jest ok ale gdy chce wkleic nastepny obrazek to pozostaje mi tylko jeden i nie wiem o co chodzi..;( RE: [css] niepowtarzające się tło obrazkowe - Marcin - 18-02-2008 Podepnij jako załącznik kod źródłowy to będziemy mogli pomóc. Ogólnie musisz stworzyć w CSS kod dla odpowiednich części Twojej strony. Obrazek dla body w body, obrazek dla treści w divie o id treść i tak dalej. RE: [css] niepowtarzające się tło obrazkowe - DoGeR - 18-02-2008 Kod: <html> I css Kod: body{ No i oczywiscie wymiary itp wpisujesz tam ![]() RE: [css] niepowtarzające się tło obrazkowe - łukaszek - 03-03-2008 Witam podepne się niepowtarzalne tło ok wszystko si ale nie działa mi pod ie. napisałem dodatkowy css pod ie i nic, tło stoi w miejscu ale sie powtarza kod: ogólny body { background-color: #000000; background-image: url(tlo.gif); background-position: left top; background-attachment: fixed; background-repeat: no-repeat; } pod ie: <!--[if lte IE 6]> <STYLE type=text/css>BODY { BACKGROUND: url(tlo.gif) fixed background-repeat: no-repeat } </STYLE> <![endif]--> RE: [css] niepowtarzające się tło obrazkowe - ozyrys - 07-03-2008 Spróbuj umieści cały kod w sekcji 'body', czyli wpisujesz swoje style do menu, bez stylowania osadzonego czy zewnętrznego pliku hmm! RE: [css] niepowtarzające się tło obrazkowe - effka - 29-03-2008 łukaszek napisał(a):<!--[if lte IE 6]>Mam pytanie - w którym miejscu umieszcza się ten kawałek kodu? W arkuszu css? RE: [css] niepowtarzające się tło obrazkowe - Radek - 29-03-2008 effka napisał(a):Mam pytanie - w którym miejscu umieszcza się ten kawałek kodu? W arkuszu css? W sekcji <head> strony |