![]() |
najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: CMSy, Systemy Forów (https://www.webmastertalk.pl/forum-cmsy-systemy-forow) +--- Wątek: najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress (/thread-najnowsze-zdjecia-na-glownej-stronie-wordpress) |
najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress - harvester2001 - 25-07-2014 Cześć Mam taki problem, nie wiem jak wyświetlić zdjęcia z najnowszych galerii na stronie głównej. Chodzi mi o to by wyświetlało cztery zdjęcia na głównej stronie, każde zdjęcie z innej galerii (np. pierwsze zdjęcie w danej galerii) + tytuł galerii i klikając na któreś z nich by mnie przekierowało bezpośrednio na galerię. Kompletnie nie potrafię znaleźć takiego rozwiązania. Z najnowszymi wpisami sobie poradziłem ale z galerią nie ;( Poniżej screen z tym o co mi chodzi ![]() Dziękuję za pomoc RE: najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress - Kartofelek - 26-07-2014 Mogę ci powiedzieć, jak ja to kiedyś robiłem. Używałem pluiginu WP Simple Galleries - moim zdaniem jeden z lepszych, mimo że bardzo prosty. Plugin ten dodaje ci możliwość wgrywania galerii do danej strony czy kategorii elementu. W połączeniu z advanced custom fields daje to naprawdę fajne rozwiązanie i czytelne od strony backendu. Ja sobie stworzyłem strony o kategorii Galeria. Następnie na stronie głownej robiłem pętlę pobierając wpisy o tej kategorii i dla każdego z nich pobierając zdjęcia. Potem te galerie łączyłem w jedną tablicę (array_merge), Potem ją sortowałem i pobierałem kilka najnowszych zdjęć. Poniżej kod który to robił (po części korzysta z metod, które daje powyższy plugin) Kod: <?php Aby potem to wyswietlic korzystalem z kodu: Kod: <ul> RE: najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress - harvester2001 - 31-07-2014 Wow myślałem że będzie to dużo prostsze, będę musiał się z tym jakoś zmierzyć ![]() Dziękuje za odpowiedź, przepraszam że tak późno ale nie miałem dostępu do kompa. RE: najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress - Kartofelek - 31-07-2014 A nie sorki, mój błąd. Powyższy sposób działa z losowymi zdjęciami. Pewnie da się go przerobić na najnowsze. Poszukaj jeszcze w necie, bo pewnie są łatwiejsze sposoby. Ja po prostu chciałem wtedy użyć tamtego plugina, bo jak dla mnie jest jednym z fajniejszych. RE: najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress - harvester2001 - 01-08-2014 Przyznam szczerze że szukałem ale nic nie mogłem znaleźć, nie potrafię chyba dobrze zapytać google, bo liczyłem że znajdę coś na anglojęzycznych stronach. RE: najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress - harvester2001 - 01-08-2014 Ok ominąłem to w inny sposób, bardziej zrozumiały dla mnie. Zrobiłem wpisy o kategorii galeria i wyświetlam je w taki sposób: Kod PHP: <?php RE: najnowsze zdjęcia na głównej stronie + wordpress - web20 - 24-06-2016 Działa ![]() |