![]() |
Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP (/thread-strona-startowa-zgodnosc-php-z-ftp) Strony:
1
2
|
Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - mariusz__vip - 03-06-2013 Witam, przepraszam za brak polskich znakow. Chcialbym w tym watku poruszyc dwie kwestie: 1.Nie wiem dlaczego w zakladce "Zapytanie Ofertowe" na jednym z serwerow skrypt PHP dziala bez zarzutu a na drugim zupelnie go pomija. Czy to ma zwiazek z obslugiwana wersja? Konkretnie na stronie www.mariusz1802.hostzi.com obslugiwanym przez 000webhost smiga jak nalezy, natomiast na www.victis.pl (NetArt, nazwa.pl) w ogole go nie obsluguje.Nie wiem jeszcze, dlaczego po nacisnieciu przycisku wyslij przechodzi mi do strony startowej. 2. Chodzi o otwieranie pierwszej strony "O Firmie" bezposrednio po zaladowaniu. Do tego celu uzylem skryptu: Kod: <script type="text/javascript"> RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - mateo - 03-06-2013 1. Mi na obydwu adresach wszystko pięknie działa. Po kliknięciu wyślij przenosi na główną, bo nie masz wypełnionego "action" w formularzu. Ogólnie strasznie dziwnie wykonana strona... RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - mariusz__vip - 03-06-2013 Dzieki Mateo za sprawdzenie. Tylko nie rozumiem dlaczego Tobie działa a mi na kilku sprzętach dzieje się to samo ![]() RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - mateo - 03-06-2013 Gmatwasz sobie wszystko, zrób każdą z podstron w osobnym pliku lub za pomocą szablonu i nie będziesz miał takich problemów. RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - mariusz__vip - 03-06-2013 Spoko dzięki tak zrobię następnym razem, bo teraz to się już chyba nie opłaca tego przerabiać. Wracając do wysyłania formularza to każdy nie ma problemu z wysłaniem ? Na stronie ww.victis.pl jeśli nie wypełnie jakiegoś pola jest to zupełnie ignorowane tak jakby PHP w ogóle nie reagował natomiast na www.mariusz1802.hostzi.com dostaje informacje zwrotną i o to mi głownie chodzi. RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - mariusz__vip - 04-06-2013 Zmienilem interpretacje na serwerze nazwa.pl na PHP 5.2 teraz widac dokladine, ze kod nie jest interpretowany w zaden sposob. Zna ktos przyczyne ? RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - atp - 04-06-2013 Zmień rozszerzenie pliku index.html na index.php RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - mariusz__vip - 04-06-2013 Geniusz twi w prostocie dzieki atp. Pozostala kwestia odpalenia pierwszego odnosnika "O Firmie" z autostartu na "Firefoxie" nie wiedziec czemu na tej przegladarce autostart nie dziala. RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - atp - 04-06-2013 (04-06-2013, 18:10)mariusz__vip napisał(a): Geniusz twi w prostocie dzieki atp. Pozostala kwestia odpalenia pierwszego odnosnika "O Firmie" z autostartu na "Firefoxie" nie wiedziec czemu na tej przegladarce autostart nie dziala. 'Przestaw' skrypt na koniec strony albo (skoro i tak ładowane jest jQuery) wrzuć tak: Kod: <script type="text/javascript"> RE: Strona startowa & Zgodnosc PHP z FTP - mariusz__vip - 05-06-2013 Dzięki wielkie atp, pomogło. Meczy mnie jeszcze to, że po naciśnięciu w formularzu "Wyślij" wraca na stronę startową. Kombinowałem z action tak jak Mateo radził podawałem ścieżkę względną i bezwzględną i nie bardzo działa. Jeszcze jedna prośba odnośnie klikania podstron, mianowicie chciałbym, żeby po kliknięciu w odnośnik button był podświetlony. Na początku działało, ale gdzieś zatraciłem się w kodzie ![]() |