Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale)
+--- Dział: Wylęgarnia projektów (https://www.webmastertalk.pl/forum-wylegarnia-projektow)
+--- Wątek: Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film (/thread-portal-gdzie-sam-napiszesz-newsa-dodasz-film)

Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - judin - 08-02-2013

Witajcie,
moja skromna osoba bardzo prosi Was drogich webmasterów (i nie tylko) o opinie na nowy pomysł, który chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu...

w moim małym mieście gdzie mieszkam, są 3/4 portale informacyjne z których 2/3 wiodą prym i nieźle presferują ($) - są to portale informacyjne - txt pisany

istnieje również telewizja internetowa, która nieźle się rozwija...

chciałbym im wszystkim stanąć na drodze z moim nowym pomysłem:

po części chciałbym połączyć powyższe działania w jedną całość, z tą różnicą, że to sami ludzi, użytkownicy, mieszkańcy mieliby tworzyć ten media portal.
Przykładowo Kowalski zakłada konto i może stworzyć artykuł na dany temat, pisząc o czymś co go boli...tak samo miałoby to wyglądać z filmikami kręconymi przez samych mieszkańców.
Przed jaką kolwiek publikacją materiały musiałbym wyrazić na to zgodę, akceptując dany wpis...

Co o tym myślicie? może już coś takiego istnieje (sądzę, że tak)

Pozdrawiam

RE: Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - Pedro84 - 08-02-2013

Myślisz, że ludziom będę się chciało? Może paru osobom, ale siły przebicia żadnej to nie da.

RE: Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - atp - 08-02-2013

Myślę że marnej jakości byłyby te treści - chyba że jakoś Ci ludzie byliby nagradzani za wartościowy content. Dodatkowo nie można oddać za dużej kontroli w ręce ludu, ponieważ w przypadku takich lokalnych portali zazwyczaj kończy się pyskówkami i wyzwiskami Wink ...ale to też chyba zależy od wielkości miasta Smile

RE: Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - Kartofelek - 08-02-2013

Nie ma co zniechęcać Pedro. Zobacz np na nasze kochane forum. Chcesz napisać coś co cie boli? Śmiało. Admin może to zmoderować? A jakże Smile
Ale ogólnie masz rację. W formie forum to się sprawdza. Ale znalezienie zewnętrznych redaktorów na poziomie do własnego portalu to już gra w Lotto.

RE: Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - Heyek - 08-02-2013

Moim zdaniem to się nie uda. Tak jak pisali koledzy powyżej, przeciętnemu Kowalskiemu nie będzie się chciało pisać, a jak już coś napisze to będzie to nie do przyjęcia. Wiem to z własnego doświadczenia. Jakiś czas prowadziłem społeczność graczy z newsami itp. umożliwiłem pisanie newsów wszystkim użytkownikom, oczywiście ja musiałem zaakceptować wpis. Skończyło się na tym, że wszystkie newsy pisałem razem z kilkoma zaangażowanymi użytkownikami. Reszta użytkowników zaczynała się starać dopiero gdy wyznaczyłem jakąś drobną nagrodę za obrazek, artykuł czy materiał wideo.

RE: Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - Pedro84 - 08-02-2013

Utrzymywaliśmy podobną stronę przez parę miesięcy, dla jednego klienta. Na wszelakie sugestie, że to bez sensu, reagował obojętnością. Po zainwestowaniu paru tysięcy, jednak się zniechęcił.

Było tak naprawdę paru zaangażowanych userów, reszta jeśli już się zdarzył ktoś, kto wrzucał zawartość, to był gniot, pisany w dodatku po "polskiemu".

Forum? Ok. Ale takie coś, jest po prostu średnie. A takie myślenie po prostu naiwne Smile

RE: Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - judin - 09-02-2013

ok, dzięki za sugestie - chyba faktycznie nie ma sensu...

p.s. znacie jakieś ciekawe portale innowacyjne, które mogłyby się przebić na tle portalu informacyjnego oraz telewizyjnego?

pozdrawiam

RE: Portal, gdzie sam napiszesz newsa, dodasz film - KowR - 12-02-2013

Za chwilę każdy poda Ci po 10 pomysłów innowacyjnych projektów. Smile