![]() |
Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://www.webmastertalk.pl/forum-pozostale) +--- Dział: Luźne pogawędki (https://www.webmastertalk.pl/forum-luzne-pogawedki) +--- Wątek: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów (/thread-pytanie-prowadzenie-stron-dla-ewentualnych-klientow) |
Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - kassey - 19-12-2012 Witam Jestem początkująca w temacie projektowania stron www, w przyszłości chcę się tym zająć. Interesują mnie pewne zagadnienia związane z prowadzeniem stron dla ewentualnych klientów. Może bardziej doświadczeni Koledzy zechcieliby rozwiać nurtujące mnie pytanie? 1.Konto "Narzędzia dla webmasterów" tworzyć dla każdego klienta osobno (?), aby byli właścicielami witryny, a siebie jako użytkownika witryny, abym mogła mieć wgląd w funkcjonowanie konta? Czy ma się jedno konto "Narzędzia dla webmasterów", na którym umieszcza się wszystkie strony klientów? Co w takim razie jeśli klient rezygnuje z naszych usług? Z góry dziękuję za pomoc ![]() RE: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - Lk_hc - 19-12-2012 W zasadzie to nie do końca mam pojęcie o czy tym w ogóle piszesz? O jakimś hostingowym webinterfejsie czy o CMS? Zadałaś pytanie w tak nieudolny sposób że jestem prawie pewien że nikt nie będzie ci w stanie pomóc albo będzie to wymagało długaśnej wymiany postów. Weź załącz lepiej jakiś screenShot. A poza tym to zły dział - powinien być imho - "Początkujący webmaster". RE: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - Pedro84 - 19-12-2012 @Lk_hc - Narzędzia dla Webmasterów od Googla ![]() @OP - w zasadzie bez różnicy w teorii jak to zrobisz - w sensie czy Ty dodasz stronę, czy klient doda z poziomu własnego konta. Ale, konto Googla w teorii lepiej mieć jedno, możesz mieć więcej, ale z pewnymi zastrzeżeniami (AdWords, AdSense). Ale moim zdaniem utrudnia to tylko zarządzanie. We własnej firmie używam kilku narzędzi od Google, w tym Google Apps dla Firm dla poczty (polecam!), ale wszystkie usługi są uruchomione z poziomu jednego konta. RE: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - atp - 20-12-2012 Najlepiej mieć jedno konto a w razie gdyby klient chciał się oddzielić to jest możliwość "transferu" danych więc w każdym momencie można go eksmitować ![]() RE: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - Lk_hc - 20-12-2012 (19-12-2012, 22:06)Pedro84 napisał(a): @Lk_hc - Narzędzia dla Webmasterów od GooglaAha ![]() ![]() ![]() RE: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - atp - 20-12-2012 (20-12-2012, 14:00)Lk_hc napisał(a): (...)Aha ...z tym że klient może chcieć kiedyś zrezygnować z Twoich usług i wypadałoby dać mu możliwość "przeniesienia" się w całości do innej firmy ![]() ![]() RE: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - Lk_hc - 20-12-2012 (20-12-2012, 14:09)atp napisał(a): ...z tym że klient może chcieć kiedyś zrezygnować z Twoich usług i wypadałoby dać mu możliwość "przeniesienia" się w całości do innej firmy Oczywiście że tak - nie poddaje tego w ogóle pod dyskusję. Zachodzę tylko w głowę: Po co klientowi dostęp do "narzędzi dla webmasterów"? RE: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - atp - 20-12-2012 (20-12-2012, 14:26)Lk_hc napisał(a): (...)Po co klientowi dostęp do "narzędzi dla webmasterów"? Stricte klientowi to może nie jest potrzebne ale np. dla firmy pozycjonującej stronę są tam przydatne dane ![]() RE: Pytanie - prowadzenie stron dla ewentualnych klientów - Lk_hc - 20-12-2012 (20-12-2012, 14:36)atp napisał(a): Stricte klientowi to może nie jest potrzebne ale np. dla firmy pozycjonującej stronę są tam przydatne dane To się eksportuje i przekazuje SEO i dobranoc ![]() |