Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
CSS i skrypt na spadanie śniegu - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript)
+--- Wątek: CSS i skrypt na spadanie śniegu (/thread-css-i-skrypt-na-spadanie-%C5%9Bniegu)

Strony: 1 2 3

CSS i skrypt na spadanie śniegu - Reconnect - 05-12-2012

Powiem wprost, dodałem do strony spadanie znaczków, nie istotne jakich, a chcę zrobić tak żeby po zmianie stylu css na zimowy spadały śnieżki, skrypt jest umieszczony w pliku html więc niewiem jak to zrobić i czy w ogóle to możliwe, z góry dzięki za pomoc.

RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - andrzejhi - 05-12-2012

A co dokładnie potrzebujesz bo ja nie rozumiem?
Jak chcesz spadajace platki sniegu to najlepiej chyba jest zrobic platki w z pozycjonowaniem absolutnym i dodac javascript do animacji.

RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Reconnect - 05-12-2012

Powiem tak, jak odpalam stronę to lecą normalnie loga gry, dodany jest skrypt w pliku html, lecz niewiem jak zrobić by po zmianie stylu strony na zimowy, te loga gry zmieniły się na płatki. Gdybym mógł jakoś ten skrypt przerzucić z pliku html do pliku css to nie byłoby problemu, lecz niewiem jak to zrobić i czy nawet się da. Teraz rozumiesz o co mi chodzi Smile?

RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Morfeusz_2005 - 05-12-2012

Nie da się robić nic z HTML'a do CSS, inna sprawa, plik, albo raczej kod odpowiedzialny za to to JS, więc pewnie wystarczy zmienić tylko ścieżkę pliku obrazka, który spada.

RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - andrzejhi - 05-12-2012

Jeśli nie potrafisz lub nie chcesz edytować skrypt JS to wystarczy znaleźć pliki graficzne z logami i podmienić ja na pliki z płatkami śniegu.

Tylko ze jak podmienie nazwe pliku to mi w głównym stylu strony zmieni się na płatki a ja chcę tylko w zimowym, plik html jest jeden, pliki css są 2. Chciałbym żeby było tak:

css 1: odpala skrypt1 z logami gry
css 2: odpala skrypt2 z płatkami śniegu

Jak to zrobić?

Utworzyć warunek IF w PHP, pobierający dane stylu (który obecnie jest uruchomiony). Jeżeli styl nazywa się tak i tak, to logo, jeżeli tak i tak to płatki.

Dzieki, to mi troche pomoglo xd Problem taki ze nie mam pojecia o php, probowalem cos takiego:

<?php if($style="1"): ?>
<script type="text/javascript" src="snow.js"></script>
<?php endif; ?>
<?php if($style="2"): ?>
<script type="text/javascript" src="snow1.js"></script>
<?php endif; ?>

Nie działa, wywołuje ten skrypt który jest wyżej.

Bo kod jest źle, powinno być tak:

Kod:
<?php
if($style="1")
echo '<script type="text/javascript" src="snow.js"></script>';
elseif($style="2")
echo '<script type="text/javascript" src="snow1.js"></script>';
?>

RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Reconnect - 06-12-2012

Nie działa, odpala skrypt który napisze wyżej, a nad bannerem strony wyświetla:

Kod: